Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI131
Retete / Dulciuri

Trufe de ciocolată neagră cu chilli

In Prajituri la 27 Mar 2015

Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine. Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi....

Chec umed cu rahat ( de post )

In Prajituri la 27 Mar 2015

Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe...

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

In Prajituri la 26 Mar 2015

Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele. Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am...

Tartă cu fructe

In Prajituri la 11 Mar 2014

Blatul se face foooarte ușor. Într-un bol mixăm toate ingredientele împreună, mai puțin ciocolata pe care o tăiem cubulețe mici ( puteți folosi și fulgi de ciocolată ). O presărăm peste aluatul obținut, pus într-o tavă rotundă, în care în prealabil am...

Brioșe cu arahide și nuci

In Prajituri la 22 Ian 2014

   Se mixează toate ingredientele odată și se pun în forme. Se pun semințele, apoi se coc în cuptorul preîncălzit până prind culoare, la 180 de grade. Eu le-am copt împreună cu pâinea, să mai câștig timp. :))    Brioșele...

Prăjitura Deșteaptă

In Prajituri la 18 Ian 2014

Cele 250 g de unt se pun la topit, după care se lasă să se răcească puțin. Într-un castron încăpător punem gălbenușurile, zahărul, vanilia și cele două linguri de apă, mixându-le pentru a le omogeniza. În compoziția obținută, adăugăm untul topit și...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 11 Ian 2014

Cu ajutorul mixerului bateți ouăle împreună cu zahărul, apoi adăugați laptele păstrând 10-20 de ml pentru a omogeniza drojdia. Adăugați uleiul cald și drojdia dizolvată. Adăugați făina în ploaie și frământați ușor. Veți obține un aluat elastic pe care...

Prăjitură Nesquik

In Prajituri la 6 Ian 2014

Modul de preparare al foilor: Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă. Treptat se adaugă cele 5 linguri cu zahăr. Trebuie să obțineți o bezea tare. În bezeaua obținută, se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând ușor,...

Prăjitura Bounty

In Prajituri la 4 Ian 2014

   Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină.    Puneți hârtie de copt într-o tavă. Eu am folosit una de 35/25...

Tort cu fructe și ciocolată

In Torturi la 2 Ian 2014

 Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină. Puneți hârtie de copt într-o formă de tort, adăugați compoziția și...

Lămâița

In Prajituri la 2 Ian 2014

   Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut. Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le...

Fursecuri asortate - cookies

In Prajituri la 20 Dec 2013

   Ingredientele se amestecă împreună într-un castron încăpător. Pe o tavă în care am pus hârtie de copt, se formează fursecurile folosind un poș de patiserie și ornând cu drajeurile colorate.    O altă metodă, mai simplă,...

Doboș

In Torturi la 17 Dec 2013

Modul de preparare al foilor: Se separă albușurile, care se bat spumă într-un vas metalic sau din sticlă (cu telul, prin mișcări energice - din față, se aduce spuma spre dumneavoastră). Treptat se adaugă cele 10 linguri cu zahăr. Trebuie să obțineți o bezea tare...

Bomboane din biscuiți trase în ciocolată

In Dulciuri la 17 Dec 2013

Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor. Compoziția obținută se va modela ușor. Eu am făcut biluțe, dar se pot...

Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)

In Prajituri la 14 Dec 2013

Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat care nu se lipește de mână.  Tapetăm planșa de lucru cu făină, întindem...

Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie

In Prajituri la 13 Dec 2013

Mixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina, adăugați coaja rasă de portocală și încorporați-le ușor cu o spatulă.  ...

Tort pentru căței

In Torturi la 12 Dec 2013

Pentru a obține blatul, se amestecă făina cu bicarbonatul, apoi se înglobează împreună toate celelalte ingrediente. Foarte simplu! :) Am pus compoziția într-o tăviță ( să fi avut vreo 15 cm lungime și vreo 10 lățime ) tapetată cu hârtie de copt și am...

Tartă cu ciocolată

In Prajituri la 12 Dec 2013

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă. Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și...

Mini brânzoici

In Prajituri la 12 Dec 2013

Începem cu aluatul: drojdia o dizolvăm în lapte, adăugăm oul și untul și omogenizăm cu un tel pentru amestecuri ușoare. Adăugăm zahărul și sarea, apoi făina cernută. Frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm să dospească bine. Dacă e nevoie puteți...

Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos

In Prajituri la 12 Dec 2013

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă...

Dulce de leche ( dulceață de lapte )

In Dulceata / Gem la 12 Dec 2013

În primul rând, laptele trebuie să fie proaspăt și gras. Poate fi de vacă sau de bivoliță. Dacă va căpăta aciditate, laptele se va brânzi, iar dacă va fi degresat, dulceața nu se va îngroșa. Pentru că se poate arde foarte ușor, dulceața de lapte se fierbe...

Budincă de griș cu lapte

In Dulciuri la 12 Dec 2013

Așa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja rasă de portocală și vanilia. La final untul, mierea și zahărul, amestecând pentru a le...

Afisate 31 - 52 din 52 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]