Bomboane din biscuiți trase în ciocolată

de CulinaryRainbow in Dulciuri, 17 Dec 2013 | 8378 vizualizari

 

Sunt pofticioasă, recunosc! Am văzut niște bomboane trase în ciocolată, într-o poză și era musai să îmi satisfac poftele. Și-am acționat! :D
Cred că este cel mai ușor desert pe care l-am făcut vreodată. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 g biscuiți simpli ( sau resturi de blaturi și foi de prăjituri )
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 100 g unt moale
  • 100 g nuci prăjite
  • o fiolă esență de rom
  • o fiolă esență de vanilie
  • 4 linguri cu zahăr
  • 4 linguri cu dulceață de merișoare ( sau 2 linguri cu fructe uscate + 50 ml lapte )
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 50 g ciocolată albă
  • 5 linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane din biscuiți trase în ciocolată:

Biscuiții se rup ca pentru salamul de biscuiți, laptele se înfierbântă și se topește zahărul în el, apoi se toarnă peste biscuiți. Se amestecă, iar apoi se adaugă și restul ingredientelor.


Compoziția obținută se va modela ușor. Eu am făcut biluțe, dar se pot face și tablete acoperite parțial sau în întregime cu ciocolată.


Fiecare tip de ciocolată se topește pe rând pe bain marie sau la microunde, dacă aveți curajul. :) Se adaugă câte 2 linguri cu ulei pentru fiecare cantitate de 100 g ciocolată și o lingură pentru ciocolata albă care ne va fi de folos pentru decor. Cu ciocolata ne putem juca la infinit. :)


Dăm biluțele prin ciocolată și le lăsăm să se răcească. Le ținem la rece minim 30 de minute, apoi ornăm cu ciocolata albă. Astfel evităm să pocim ciocolata.


Simplu și rapid. Delicioase din cale-afară! :)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din biscuiți trase în ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

CulinaryRainbow 1

18.12.2013, 10:09

Mulțumesc frumos!

MOKUSKA 1

09.05.2014, 14:51

mihaelar63 1

24.06.2014, 23:10

Ce-mi mai plac !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane din biscuiti, cu nuca si stafide