Casata

de diaconta in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 4879 vizualizari

 

De ceva vreme un prieten ma rugase sa-i fac Casata,dar din aceea cum mancam noi pe vremuri.Facand o strigare pe Bucataras,Gaby a fost cea care mi-a furnizat o reteta.Acum, nu stiu eu cat m-am apropiat de gustul casatei din copilaria mea,dar a iesit ceva placut la gust si asortata cu bujorii care au umplut casa cu mirosul lor.

 

INGREDIENTE

  • piersici din compot
  • 400 gr capsuni
  • 120 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • dulceata de cirese
  • 300 ml frisca
  • 10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casata:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza.


vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste.


Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit putin,se adauga gelatina si se amesteca,apoi se dilueaza fiecare cu cate jumatate din cantitatea de sirop de vin.


Cand este racit piureul de fructe se adauga cate 150 de ml frisca,se omogenizeaza.


Intr-o forma in care am pus folie alimentara,am pus mai intai piureul de piersici si am dat la congelator.


cand s-a intarit suficient pentru a adauga al doilea strat,punem un stat de dulceata de cirese,apoi turnam piureul de capsuni si lasam din nou la congelator.


Sper ca va fi pe placul prietenului meu si n-am sa ma fac de ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Casata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

24.05.2011, 18:28

Ligia demult nu te-am vazut
Mamaie multumesc

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 22:51

superba

lilik 1

26.05.2011, 00:57

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata amaruie