Mini brânzoici

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 3014 vizualizari

 

Nu am reușit să aflu originea lor exactă, decât faptul că brânzoaicele sunt un preparat tradițional în zona Slava Cercheza, o așezare ruso-lipovineană din Dobrogea. Acolo, brânzoaicele se fac din cocă dospită și sunt umplute cu brânză, varză, orez sau dovleac. Azi vom coace brânzoici cu brânză și stafide. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 350 - 400 g făină
  • 150 ml lapte călduț
  • un ou
  • o lingură cu unt moale
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • 20 g drojdie
  • Pentru umplutură avem nevoie de:
  • 300 g brânză dulce de vaci
  • un ou + un ou bătut pentru uns
  • 2 linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie și o portocală
  • 4 - 5 linguri cu stafide
  • nucă de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini brânzoici:

Începem cu aluatul: drojdia o dizolvăm în lapte, adăugăm oul și untul și omogenizăm cu un tel pentru amestecuri ușoare. Adăugăm zahărul și sarea, apoi făina cernută. Frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm să dospească bine. Dacă e nevoie puteți să mai adăugați făină.

Lăsând stafidele și nuca de cocos la o parte, omogenizați brânza cu restul ingredientelor folosind mixerul vertical cu cuțit. La final adăugați stafidele.

Aluatul dospit îl întindeți subțirel pe masa de lucru, îl tăiați astfel încât să obțineți pătrate de cca. 8/8 cm. Puneți din umplutura de brânză pe fiecare pătrat, apoi lipiți marginile obținând brânzoicile dorite. Le puneți în tavă pe hârtie de copt, le ungeți cu ou și presărați nuca de cocos. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute la o temperatură de 180 de grade.

Rezultatul este unul delicios: niște mini brânzoici pufoase cu multă brânză și stafide și cu o aromă de neuitat în zilele răcoroase de iarnă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini brânzoici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diaconta 1

13.12.2013, 10:48

Tocmai un de se intalneste Decebal cu Cosbuc )))

Rita Ilies 1

13.12.2013, 14:24

Ooooooooooooooo, deci nu știu cum să-ți spun...
Eu stau tocmai unde se întâlnește Decebal cu București.

abstract01 1

20.12.2013, 00:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Gris cu sirop de zahar ars