Caise

de Rocsi in Prajituri, 7 Ian 2014 | 7805 vizualizari

 

Anul acesta de Craciun pe masa noastra au stat si aceste minunatii colorate ce se topesc in gura. Imi era dor de caise, nu mancasem de cativa ani si cum in copilarie nu lipseau de pe masa de sarbatori m-am gandit ca in acest an sa le pregatesc si eu. Ce le-am mai savurat!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana zahar
  • 1 cana untura
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta
  • faina (circa 700 gr)

Pentru crema:

  • 350 ml lapte
  • 270 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr unt 80% grasime
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita esenta de rom
  • colorant galben, verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caise:

Aluatul:

Punem intr-un bol untura de la temperatura camerei, le mixam, apoi incorporam ouale treptat.

Bicarbonatul il stingem cu putina zeama de lamaie si il adaugam peste.

Punem coaja rasa de portocala, esenta de rom si putina faina, pe care o cernem inainte.

Incorporam bine cu mainile, tot punem faina pana obtinem un aluat nisipos, usor de modelat si care nu se lipeste de maini.


Ungem o tava mare cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-18 minute, cat sa se usuce putin. Nu le coaceti prea tare.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 135 de bilute.


Cand s-au racit le scobim usor cu un varf de cutit ca sa nu le rupem.

Crema:

Amestecam cacaoa cu amidonul si zaharul.

Peste turnam laptele, apoi transferam totul pe foc.

Din momentul in care incepe sa fiarba lasam crema pe aragaz cam 20-25 de minute pana se ingroasa bine.

Invartiti des in ea si aveti grija ca in timpul fierberii se umfla.

Dupa acest timp tragem cratita de pe foc, adaugam untul, esenta de rom si amestecam bine pana la omogenizare.

O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Cu ajutorul unei lingurite umplem o jumatate de caisa si cu alta acoperim. Procedam la fel pana le terminam pe toate de umplut si le lasam cam 1 ora sa se lipesca bine.


In 3 vase punem apa si colorant diferit in fiecare vas.

Trecem caisele prin colorant apoi le tavalim prin zahar repede sa nu se usuce.


Le asezam pe o tava fara sa le suprapunem.

Pofta buna!

Multumesc Edith pentru reteta de crema. Este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

Rocsi 1

13.12.2014, 20:52

Sper sa iti placa Geoline

-Licurici- 1

30.06.2015, 09:02

Cat de frumoase sunt!!! Vreau si eu

Rocsi 1

30.06.2015, 10:11

Multumesc mult Ira

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise