Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 1065 vizualizari

 

Drobul de miel este un preparat regăsit pe mesele tuturor în perioada Sărbătorilor de Paște. Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască și multe alte bunătăți în coș.
Azi vă prezint varianta mea de drob. Un drob cu organe de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat Food Saver. Un drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere. E fin, parcă pufos, nu este deloc amărui și merge de minune servit cu hrean proaspăt pregătit.
 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 800 g organe de miel
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de rapiță
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță chimen negru
  • 2-3 bucăți
  • 1 lingură pastă de ardei iute
  • 15 cm rădăcină de praf
  • boabe de coriandru
  • sare
  • INGREDIENTE PENTRU DROB
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 ouă crde
  • 5 ouă fierte
  • 2 felii pâine
  • 4 linguri pesmet
  • pătrunjel tocat
  • pesmet (pentru presărat deasupra drobului)
  • susan negru
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver:

Modul de preparare al marinadei:


În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am efectuat procesul de vidare după instrucțiunile din manual.


Modul de preparare al drobului:


Organele marinate le-am copt în cuptor timp de 30 de minute la 180° C, după care le-am lăsat să se răcească un pic. Le-am tăiat mai mărunt și le-am pus împreună cu ouăle crude în robot. Le-am tocat, apoi a adăugat pâinea înmuiată în lapte și pesmetul. Le-am mixat din nou până când s-au omogenizat perfect.


Pasta obținută am pus-o într-un castron iar la aceasta am adăugat condimentele, ceapa verde și verdeața de pătrunjel. Le-am încorporat iar la final, am adăugat ouăle fierte tăiate cuburi.


Am așezat drobul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, am presărat deasupra puțin pesmet și susan negru și l-am dat la cuptor pentru 1h 30 min la 180° C. Adaptați temperatura de coacere în funcție de cuptorul pe care îl aveți.


Dacă doriți, puteți să adăugați organe sau carne de miel fiartă și tăiată cubulețe. Eu am vrut să încerc varianta marinată, folosind doar organele de miel.


Am să repet experiența, cu siguranță! Drobul acesta are o savoare inedită.


Poftă bună și Paște luminat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rita Ilies 1

20.04.2016, 11:06

Daaaaaa, și mie îmi place cu multe cozi de ceapă verde.

Ligia Bxl 1

26.04.2016, 16:40

Rita Ilies 1

26.04.2016, 23:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de berbecut cu leurda