Lămâița

de Rita Ilies in Prajituri, 2 Ian 2014 | 12346 vizualizari

 

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic în România e iarnă, temperaturile spun cu totul altceva. Anul 2014 se pare că ne întâmpină cu multă căldură, așa că m-am gândit să vă aduc o rețetă dulce-acrișoară și răcoritoare. :)
Din câte am aflat până acum, prăjitura cu lămâie e specifică Regatului Unit. Așa o fi, însă în timp a devenit una dintre cele mai populare prăjituri din Europa. Ca și toate celelalte care conțin fructe. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 foi:
  • 2 ouă
  • 10 linguri cu lapte călduț
  • 10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu zahăr
  • o linguriță rasă cu bicarbonat
  • o linguriță rasă cu praf de copt
  • făină cât cuprinde
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 300 g unt gras și moale ( preferabil peste 80% grăsime )
  • 400 ml lapte
  • 7 linguri cu amidon
  • 4 linguri cu zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
  • Ingrediente pentru glazură:
  • două albușuri
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • o jumătate fiolă cu esență de lămâie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lămâița:

Mixați ouăle împreună cu zahărul. Adăugați uleiul și laptele călduț, apoi cu mâna, frământați adăugând făina și ingredientele pentru crescut. Întindeți foile pe dosul tăvii ( eu le întind direct pe hârtie de copt ). Le coaceți cam 8 minute la 180 de grade.


Laptele se fierbe împreună cu amidonul și zahărul. Se amestecă continuu cu telul până ce se îngroașă. Se lasă să se răcească complet. Untul se mixează separat. Treptat se adaugă câte o lingură din pasta de amidon răcită, esența și zeama de lămâie. Cu o pensulă de patiserie ungem cu puțin lapte prima foaie. Întindem primul strat de cremă, apoi repetăm pentru fiecare dintre foile rămase.


Albușurile le bateți spumă ca și pentru bezele. Adăugați zahărul, apoi esența de lămâie. Puneți spuma pe bain marie și continuați să amestecați cu o spatulă până veți observa o consistență lipicioasă. Întindeți-o cât încă este caldă. În contact cu aerul, la suprafață se va usca. Opțional puteți presăra coajă rasă de citrice.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lămâița" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Micutza Luana 1

03.01.2014, 13:50

ffff buna lamaita ta

Rita Ilies 1

03.01.2014, 17:29

Mulțumesc!

dantes 1

12.12.2014, 09:09

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie