Chec umed cu rahat ( de post )

de Rita Ilies in Prajituri, 27 Mar 2015 | 4564 vizualizari

 

Deși religia mea permite consumul ouălor și lactatelor în post, m-am gândit să vă aduc un chec delicios ideal pentru voi, cei care țineți postul Paștelui Ortodox.

Indiferent că sunt preparate cu ouă și lapte sau doar cu făină și apă, prefer checurile umede. Dacă au și fructe sau rahat în interior, sunt și mai fericită!

Checul de azi e colorat și parcă atrage primăvara. Nu-i așa? :)

 

INGREDIENTE

  • două căni cu făină
  • o camă cu apă minerală
  • o cană cu zahăr
  • o jumătate de cană cu ulei
  • o păstaie de vanilie
  • o lingură cu pudră de anason
  • o linguriță cu praf de copt
  • două linguri cu cacao
  • 300 g rahat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat ( de post ):

Am mixat zahărul împreună cu uleiul până când acesta s-a dizolvat. Am adăugat apa minerală. Făina împreună cu praful de copt și pudra de anason le-am cernut peste. Am mixat în continuare până când am obținut o compoziție cremoasă pe care am parfumat-o cu miezul unei păstăi de vanilie. Am scos un sfert din compoziția obținută și am omogenizat-o împreună cu cacaoa.


Într-o tavă din silicon am alternat jumătate din compoziția de chec cu vanilie, rahat tăiat cuburi și compoziția de chec cu cacao. În cuptorul preîncălzit am copt checul la 110 grade, în ultimele 5 minute mărind temperatura la 180.


Faceți testul cu scobitoarea după aproximativ o oră după ce ați introdus checul în cuptor. Am obținut un chec de peste 1,5 kg pe care l-am început fără a aștepta să se răcească prea mult. :) Cu greu am reușit să-l tai fiind fierbinte, dar pofta a fost mare. Are o crustă crocantă și interior sfărâmicios. E un deliciu! Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pont1: Puteți înlocui rahatul cu fructe proaspete sau confiate, cu sâmburi de nucă, alune, arahide.

2

Pont2: În loc de anason puteți încerca aroma de scorțișoară, coajă de citrice, sau puteți rămâne doar la aroma păstăii de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat ( de post )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:24

mihaelar63 1

28.03.2015, 12:02

Asa imi place si mie umed

Rocsi 1

28.03.2015, 20:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6150 puncte

MotanLaOale

4939 puncte

mirela0911

4567 puncte

 Adi

4424 puncte

Rocsi

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mancare de legume cu pulpe de pui
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec de post