Eclere

de mada91 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 1327 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am facut eclere. Surprinzator sau nu, mi-au iesit. Ce am gresit a fost ca am facut prea putine :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana apa
  • 1 varf de sare
  • 4 oua
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt/margarina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • GLAZURA
  • 4-5 patratele de ciocolata menaj
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

- Punem apa cu uleiul si sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.


- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.


- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.


CREMA


- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.


- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.


- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.


- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.

- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.


POFTA BUNA!


 

TIPS-URI

1

Cu cat avem mai multa glazura, cu atat mai bine.

2

Crema mi-a mai ramas, asa ca data viitoare voi face mai multe eclere cu aceeasi cantitate de crema.

3

Daca le faceam mai micute, ieseau mai multe si nu ma mai plangeam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

22.01.2014, 22:45

Rocsi 1

23.01.2014, 11:27

Foarte bune.

Sim0na 1

23.01.2014, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca