Prăjitura Deșteaptă

de Rita Ilies in Prajituri, 18 Ian 2014 | 5845 vizualizari

 

Când am auzit prima dată de ”Prăjitura deșteaptă”, primul lucru pe care l-am făcut a fost să râd. :)) Mă-ntrebam ce denumire mai e și asta? Doar n-o fi vreo prăjitură care se gătește singură... :)
Chiar asta și este. E o prăjitură care își face singură treaba.

Dacă n-ați încercat încă prăjitura care are nevoie doar de ”mânuța gingașă a unei mămici” care s-o ajute să crească frumoasă și încrezătoare, găsiți aici pașii:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 8 ouă
  • 225 g făină
  • 250 g unt
  • două linguri cu apă
  • 1 litru de lapte călduț
  • coaja de la o lămâie
  • 300 g de zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat
  • zahăr pudră pentru pudrat
  • un praf de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Deșteaptă:

Cele 250 g de unt se pun la topit, după care se lasă să se răcească puțin.


Într-un castron încăpător punem gălbenușurile, zahărul, vanilia și cele două linguri de apă, mixându-le pentru a le omogeniza. În compoziția obținută, adăugăm untul topit și ușor răcit. Mixăm, după care presărăm făina ( de preferat cernută ) și mixăm din nou până când se încorporează complet. Adăugam laptele și coaja de lămâie, după care albușurile bătute spumă cu un praf de sare, de data aceasta amestecând ușor cu telul.


Nu vă speriați!!! Știu că ați obținut o compoziție ciudată pentru o prăjitură. Ceva în genul unei supe cremă. :)) Perfect, este exact ceea ce trebuie!


Acum, puneți mâna pe tava și hârtia de copt. :) Știți ce aveți de făcut: puneți hârtia în tavă, apoi compoziția rezultată.


Și-acummm, cu tava la cuptor! Timp de o oră, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, prăjitura se va alege singură iar surpriza de la final va fi una pe măsură!


O cremă densă, între două foi delicioase!

 

TIPS-URI

1

1. nu bateți albușurile decât spre final, după ce ați obținut compoziția în care trebuie să le încorporați. Altfel, riscați să obțineți un fel de slăninuță dulce. :))

2

2. în locul cojii de lămâie puteți adăuga frunze de mentă rupte sau pisate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Deșteaptă" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

diaconta 1

18.01.2014, 21:52

Faina prajitura ta Rita,da' daca ai avut manuta de-aia gingasa ))

Rita Ilies 1

18.01.2014, 22:03

Nu știu ce zici. )

iri_iri 1

27.03.2015, 21:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta-Dukan