Furnicuti

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 20.04.2010

RETETE48
PRIETENI2
Retete

Muffins cu merisoare

In Prajituri la 17 Aug 2011

Cum se prepara reteta de muffins cu merisoare : Mai intai rupem ciocolata bucatele si o topim la bain-marie, dupa care o lasam sa se racoreasca. Ca la toate retetele de muffins, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, cacao, zaharul si merisoarele....

Inghetata de Banane

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Pasam bananele si le amestecam cu mierea, zeama de lamaie si fulgii de cocos. Batem frisca, iar spre sfarsit adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare. Peste amestecul de banane adaugam frisca, omogenizam si turnam intr-un vas pe care-l vom pune la congelator cateva ore.  

Black & White Angel Food Cake

In Prajituri la 27 Iul 2011

  Amestecam faina cu 150 g de zahar si cu coaja de lamaie. Daca aveti albusuri congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperatura camerei, dar sa ramana reci, poate chiar sa mai fie cateva bucatele mici inghetate, pe care le zdrobiti cu o furculita. Batem albusurile spuma,...

Cartofi noi cu carnati si mustar

In Porc la 19 Iul 2011

Curatam cartofii, ii taiem daca e nevoie si ii fierbem pana cand sunt patrunsi. Intre timp, taiem carnatii rondele si ii prajim in uleiul incins. Intr-o tava sau cratita asezam cartofii fierti si deasupra punem carnatii, impreuna cu 1-2 linguri din uleiul ramas in tigaie. Mustarul il...

Tarta cu banane

In Dulciuri la 15 Iul 2011

Din faina, unt si zahar framantam repede un aluat, adaugand putina apa rece, cat sa avem un aluat inchegat, care nu se lipeste de peretii vasului. Intindem aluatul cu sucitorul, pe o suprafata presarata cu putina faina. Asezam aluatul, care trebuie sa aiba cam 0.5cm grosime, in tava/tavile...

Salata Coleslaw

In Salate la 15 Iul 2011

Varza o tocam si o frecam cu putina sare. Morcovii ii razuim sau ii taiem fasii subtiri. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare.

Gyros la cuptor

In Curcan la 15 Iul 2011

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3...

Bombe cu afine

In Dulciuri la 13 Iul 2011

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam...

Friptura umpluta

In Porc la 12 Iul 2011

Spalam cotletele, le batem cu ciocanul de snitele si le condimentam cu sare, piper si boia. Cascavalul il taiem felii subtiri, la fel si rosiile. Punem pe fiecare cotlet, pe jumatate, cateva felii de cascaval si rosii. Aducem partea cealalta de carne peste umplutura si prindem cu scobitori....

Cherry Mojito

In Cocktail la 11 Iul 2011

Menta, impreuna cu zaharul si sucul de lime, le impartim in 2 pahare si le amestecam bine cu o lingura, zdrobind frunzele de menta. Turnam apoi sucul de cirese, umplem paharele cu apa si punem cateva cuburi de gheata. Este foarte racoritor si mentolat.  

Tarator

In Supe la 11 Iul 2011

Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare. Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa...

Verrine cu ananas si rom

In Cocktail la 8 Iul 2011

Strecuram siropul din conserva de ananas, iar rondelele le taiem bucati potrivite si le asezam in pahare. Siropul ramas il amestecam cu menta uscata, menta proapata tocata marunt si romul. Amestecam bine si turnam peste ananasul din pahare. Ornam cu frunzulite de menta proaspata si il lasam...

Salata de oua

In Salate la 7 Iul 2011

Punem ouale pe foc intr-un vas cu apa suficienta. Ouale se fierb la foc mic-mediu, ca sa nu se crape din cauza miscarii data de bule formate in apa care fierbe. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, lasam sa fiarba 10 - 12 minute.  Dupa ce ouale s-au racit complet, le pasam cu o furculita,...

Afinata si Zmeurata

In Bauturi la 6 Iul 2011

Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati :) Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la...

Trifle cu capsuni si afine

In Dulciuri la 1 Iun 2011

Zdrobim biscutii in mana sau ii punem intr-o punga si trecem o sticla peste ei de cateva ori. Mascarponele il amestecam cu quarkul si zaharul pudra, iar capsunile le taiem pe jumatate. Asezam in pahare mai intai biscutii, apoi un strat de branza, un strat de afine, alt strat de branza,...

Muschiulet cu Sos de Mustar

In Porc la 1 Iun 2011

Am folosit 3 feluri de piper boabe, dar nu e un aspect atat de important, puteti folosi doar piper negru, sau orice combinatie aveti prin casa. Este de preferat totusi sa fie boabe pe care le macinati la momentul pregatirii, deoarece aroma degajata va fi mult mai puternica decat in cazul...

Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane

In Salate la 1 Iun 2011

Incepem prin a pune la scurs fasolea. Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul. Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac....

Prajitura cu rubarba

In Prajituri la 11 Mai 2011

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara. Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa...

Saramura de peste

In Crap / Caras la 11 Mai 2011

Pestele pe care l-am avut nu era prea mare, asa ca l-am lasat intreg, fara cap si coada. Daca folositi un peste maricel, puteti sa-l taiati medalioane. Pestele, curatat de solzi si aripioare, se freaca cu putina sare grunjoasa si se prajeste pe gratar, pe ambele parti, pana se patrunde....

Cremsnit pe stil vechi

In Prajituri la 8 Mai 2011

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia. Intre timp separam galbenusurile de...

Fish&Chips dietetici

In Peste la 8 Mai 2011

Mai intai curatam cartofii si ii taiem cat de cat in stilul "chips" :) Ii asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt, ii stropim cu 2 linguri ulei de masline si ii dam la cuptorul incins la 200 de grade. Dupa vreo 25 - 30 de minute, presaram boia pe ambele parti si ii lasam sa se...

Prajitura cu morcovi si migdale

In Prajituri la 17 Apr 2011

Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider. Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii. Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul....

Supa de ceapa

In Supe la 13 Apr 2011

Curatam ceapa si o taiem solzisori. Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie, la foc mic. Adaugam zaharul si lasam ceapa sa se caramelizeze, cu capac, vreo 20 - 30 de minute, amestecand din cand in cand, mentinand focul in continuare mic. Este bine sa folositi o...

Stufat de Pui

In Pui la 13 Apr 2011

Carnea curatata si spalata o condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Apoi o calim in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, doar cat sa se coaguleze putin.  Dupa ce am terminat prajitul carnii, in uleiul ramas calim 2-3 minute ceapa si usturoiul tocate bucatele destul de...

Salata mexicana cu pui

In Salate la 11 Apr 2011

Cartofii spalati bine ii fierbem in coaja. Ii lasam putin sa se raceasca, ii curatam, ii taiem cubulete si ii stropim cu putin ulei. Pieptul de pui il tocam si il calim in uleiul incins, amestecand din cand in cand, pana cand este aproape facut. Condimentam cu sare, piper, boia si adaugam...

Coq au vin

In Pui la 29 Mar 2011

Taiem pulpele pe jumatate, iar pieptul il taiem in bucati destul de mari, cat sa fie aproximativ egale. Presaram sare si piper peste bucatile de carne si le tavalim prin faina. Incingem 2 linguri de ulei intr-un wok sau o cratita mare. Prajim carnea pentru cateva minute, cat sa se coaguleze....

Pasta de masline

In Mancaruri de post la 28 Mar 2011

Maslinele scurse bine, impreuna cu restul ingredientelor se pun intr-un vas si se paseaza cu piciorul vertical al mixerului sau se mixeaza in blender pana obtinem o pasta destul de fina. Pasta obtinuta se serveste pe felii de toast, noi am avut niste mini toast care au mers foarte bine fiind...

Crispy strips sanatosi

In Pui la 25 Mar 2011

Pregatim o marinata din mustar, ulei, pasta de ardei, usturoi pisat, sos de soia, boia, jumatate din cimbru si piper (cam o lingurita). Pieptul de pui il taiem fasii, late cam cat 2 degete. Punem carnea intr-o punga care se inchide ermetic sau intr-un vas si turnam marinata peste, amestecand...

Cornulete cu gem (de post)

In Dulciuri la 25 Mar 2011

Pregatim o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si putina faina. Cat timp creste maiaua, pregatim umplultura. Pentru ca dulceata pe care am folosit-o nu era suficient de tare, am tocat nucile marunt si le-am amestecat cu dulceata. Daca aveti magiun sau o dulceata mai uscata, nu e...

Salata Niçoise cu Somon

In Salate la 24 Mar 2011

Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre...

Afisate 1 - 30 din 48 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]