Prajitura cu rubarba

de Furnicuti in Prajituri, 11 Mai 2011 | 4506 vizualizari

 

Rubarba se mai numeste si rabarbura sau revent si e o leguma cu frunze mari, de la care se folosesc tijele carnoase, cu gust acrisor, frunzele fiind toxice.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri (350g) + 100 g zahar
  • 16 linguri ulei (100g)
  • 20 linguri apa fierbinte
  • 16 linguri faina (400g)
  • 5-6 tije de rubarba
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara.






Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa mearga mai usor, am folosit zahar fin, si am mixat bine, pana s-a dizolvat aproape complet. Adaugam cele 16 linguri de ulei, si mixamin continuare. Continuam cu praful de copt si apa fierbinte, amestecand mereu. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza. Adaugam in aluat albusurile batute spuma, amestecam de sus in jos, ca sa ramana pufoasa compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si pe deasupra punem bucatelele de rubarba si sosul cu scortisoara. Dam la cuptorul incins la 180 de grade in jur de o ora, pana cand se rumeneste, iar o scobitoare infipta in aluat iese curata.

 

TIPS-URI

1

servim prajitura cu zahar pudra presarat pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kamy 1

12.05.2011, 09:53

mihaaaa....nu ti-ai baut cafeaua?

mihaelaM 1

12.05.2011, 10:18

buna buna

adry88 1

12.05.2011, 20:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba