Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

de Ligia Bxl in Prajituri, 2 Feb 2014 | 11449 vizualizari

 

Cea mai buna praji mancata pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 65 gr pudra de migdale
  • 65 gr de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr albusuri de ou
  • Crema engleza:
  • 140 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr zahar
  • 3 foi de gelatina(6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
  • Glazura+pentru ornat:
  • 1 ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • cateva zmeure
  • petale de ciocolata
  • Pentru umplutura
  • 250 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se rumeneste,se face testul cu scobitoarea.


Crema engleza:


Se pune laptele la incalzit si in acest timp se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.


Se curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si se pune cu tot cu coaja in laptele de pe aragaz.


Se lasa putin sa fiarba pentru a se incorpora laptele cu vanilia.


Se pun galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul , se freaca bine cu telul si peste se adauga laptele si vanilia.


Se pun intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa se ingroase.


Se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste gelatina scoasa si scursa de apa,se amesteca bine pana se topeste.


Se bate frisca si se pune peste crema engleza racita.


Se taie blatul in doua.


Asamblare:


Pe o farfurie se pune inelul de la tava detasabila si se pune o parte din blat inauntru.


Peste blat se pune jumatate din crema engleza,apoi se pune zmeura,peste crema se pune al doilea blat si restul de crema.


Se niveleaza cu o spatula si se da la rece 1-2 ore.


Se face glazura:


Se incalzeste laptele si se toarna peste ciocolata rupta bucati si se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj , se amesteca bine pana se topesc toate.


Se toarna glazura in 2 etape peste prajitura.


Se fac petale din ciocolata alba, se topeste ciocolata si cu o lingura se formeaza petale pe o foaie de pergament.


Dupa ce s-au intarit se dezlipesc usor de pe foaie si se lipesc pe marginile prajiturii.


Se da la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

RuxyRux 1

04.03.2014, 20:15

La multi ani si aici Ligiuta scumpa!

Teo 1

04.03.2014, 20:49

II sta bine la ''reteta zilei''!

Ligia Bxl 1

06.03.2014, 12:09

multumesc fetele :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Minitort bavarez rasturnat