Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

de Ligia Bxl in Prajituri, 2 Feb 2014 | 9909 vizualizari

 

Cea mai buna praji mancata pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 65 gr pudra de migdale
  • 65 gr de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr albusuri de ou
  • Crema engleza:
  • 140 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr zahar
  • 3 foi de gelatina(6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
  • Glazura+pentru ornat:
  • 1 ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • cateva zmeure
  • petale de ciocolata
  • Pentru umplutura
  • 250 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba:

Blatul:


Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se rumeneste,se face testul cu scobitoarea.


Crema engleza:


Se pune laptele la incalzit si in acest timp se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.


Se curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si se pune cu tot cu coaja in laptele de pe aragaz.


Se lasa putin sa fiarba pentru a se incorpora laptele cu vanilia.


Se pun galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul , se freaca bine cu telul si peste se adauga laptele si vanilia.


Se pun intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa se ingroase.


Se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste gelatina scoasa si scursa de apa,se amesteca bine pana se topeste.


Se bate frisca si se pune peste crema engleza racita.


Se taie blatul in doua.


Asamblare:


Pe o farfurie se pune inelul de la tava detasabila si se pune o parte din blat inauntru.


Peste blat se pune jumatate din crema engleza,apoi se pune zmeura,peste crema se pune al doilea blat si restul de crema.


Se niveleaza cu o spatula si se da la rece 1-2 ore.


Se face glazura:


Se incalzeste laptele si se toarna peste ciocolata rupta bucati si se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj , se amesteca bine pana se topesc toate.


Se toarna glazura in 2 etape peste prajitura.


Se fac petale din ciocolata alba, se topeste ciocolata si cu o lingura se formeaza petale pe o foaie de pergament.


Dupa ce s-au intarit se dezlipesc usor de pe foaie si se lipesc pe marginile prajiturii.


Se da la rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

RuxyRux 1

04.03.2014, 20:15

La multi ani si aici Ligiuta scumpa!

Teo 1

04.03.2014, 20:49

II sta bine la ''reteta zilei''!

Ligia Bxl 1

06.03.2014, 12:09

multumesc fetele :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!