Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata

de Ade200 in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 1381 vizualizari

 

Aveam de gând să fac o bavareză, dar am constatat ca nu mai am frișcă, așa că am inventat și a ieșit ceva ușor și răcoros.

 

INGREDIENTE

  • Pișcoturi
  • 500 g de brânză de vaci de la Lidl
  • 1 compot de caise/piersici de 800 ml
  • Sucul și coaja de la o lămâie
  • 1 esență de vanilie
  • 4-8 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de gelatină (20 g)
  • 1 cană de lapte condensat de la Lidl
  • 1 pungă cu zmeură sau alte fructe de pădure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata:

Se așază pișcoturile într-o tavă ca de friptură.


Se pune gelatina la înmuiat cu sucul din compot.


Se stoarce lamâia.


Caisele se așază peste pișcoturi.


Brânza se amestecă cu esența de vanilie, zahărul, coaja de lămâie și cu sucul de lămâie.


Cana cu gelatina se amesteca cu laptele condensat, se pune într-o cratiță cu apă și se încălzește încet până se dizolvă gelatina, amestecând mereu. Se toarna peste brânză și se amestecă bine cu telul. Se tornă în tava peste caise și pișcoturi, se nivelează.


Deasupra se pune zmeură si se apasă ușor să intre puțin în cremă. Se lasă la rece(eu am pus-o pe balcon că acum e rece) sau la frigider. Se întărește foarte repede. Nu a încăput toată zmeura că au fost 750 g. Ceea ce a rămas am pus în blender cu iaurt(lapte covăsât) și zahăr sau miere așa înghețată cum era. A ieșit ca un fel de înghețată, se poate servi alături de bavareză.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza mea ciudata, asta-seara inventata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.01.2014, 19:12

Mmmm

Alexandra Burz 1

17.04.2014, 22:29

simonacallas 1

19.04.2014, 23:05

Pai sa mai inventezi, ca le inventezi bine Brava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba