Supa de ceapa

de Furnicuti in Supe, 13 Apr 2011 | 1484 vizualizari

 

O supa frantuzeasca foarte simplu de facut si de efect

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe albe, rosii sau amestecate
  • 1 litru supa de legume sau de carne
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 - 3 linguri ulei
  • 100 g cascaval razuit
  • cateva felii de paine
  • 1 lingurita zahar
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • sare, piper

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa:

Curatam ceapa si o taiem solzisori.

Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana cand se inmoaie, la foc mic. Adaugam zaharul si lasam ceapa sa se caramelizeze, cu capac, vreo 20 - 30 de minute, amestecand din cand in cand, mentinand focul in continuare mic. Este bine sa folositi o oala sau o cratita in care ceapa sa nu se arda si nici sa nu se lipeasca. Sau puteti folosi o tigaie mai mare de teflon pentru calitul cepei, iar apoi combinati ingredientele intr-o oala.

Cand ceapa este rumenita, adaugam supa, 1 cana de apa, vinul, cimbrul, frunzele de dafin, sare si piper. Lasam inca 30 de minute sa fiarba cu capac. Dupa acest timp, scoatem frunzele de dafin si supa este gata.

Pentru servire, punem supa in boluri, peste asezam cate o felie sau doua de paine prajita, presaram cascaval razuit peste si dam la cuptor sau la cuptorul cu microunde, pana se topeste cascavalul.

 

TIPS-URI

1

folositi supa de zarzavat sau de carne, altfel gustul final va fi mult mai fad

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Supa de ceapa-0
Supa de ceapa-1
Supa de ceapa-2

COMENTARII (10)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

14.04.2011, 17:53

mena29

mena29 1

14.04.2011, 22:32

divainbucatarie

divainbucatarie 1

15.04.2011, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!