Gyros la cuptor

de Furnicuti in Curcan, 15 Iul 2011 | 8989 vizualizari

 

O mancarica usoara, de vara, plina de legume, cu ceva carne si branza, ca sa avem de toate :))

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan dezosat
  • 5-6 cartofi (cam 600g)
  • o jumatate varza mica (400 - 500 g)
  • 2 ardei, macar unul rosu, pentru aspect
  • 2-3 cepe micute
  • 2-3 catei de usturoi
  • un pahar de lapte
  • 100 g branza feta
  • 1 lingura faina
  • 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui
  • 8 - 10 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 1 lingurita rosmarin uscat
  • sare, piper

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros la cuptor:

Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.

Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.

Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.

Scoatem toate ingredientele din wok, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu 1 lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.

In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.

Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor cu legume