Gyros la cuptor

de Furnicuti in Curcan, 15 Iul 2011 | 5739 vizualizari

 

O mancarica usoara, de vara, plina de legume, cu ceva carne si branza, ca sa avem de toate :))

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan dezosat
  • 5-6 cartofi (cam 600g)
  • o jumatate varza mica (400 - 500 g)
  • 2 ardei, macar unul rosu, pentru aspect
  • 2-3 cepe micute
  • 2-3 catei de usturoi
  • un pahar de lapte
  • 100 g branza feta
  • 1 lingura faina
  • 200 ml apa sau supa limpede de legume sau pui
  • 8 - 10 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia iute sau dulce
  • 1 lingurita rosmarin uscat
  • sare, piper

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gyros la cuptor:



Spalam pieptul de curcan, il taiem bucatele micute si-l punem intr-o punga sau intr-un bol. Amestecam condimentele cu 4 linguri de ulei de masline si le turnam peste bucatile de carne. Le amestecam astfel incat fiecare bucatica de curcan sa se imprieteneasca cu marinata si lasam la frigider 2-3 ore.


Intre timp pregatim legumele: taiem cartofii rondele, varza ca pentru salata, iar ardeii fasii.


Tocam marunt ceapa si usturoiul, le calim intr-o lingura de ulei de masline doar 1-2 minute, dupa care adaugam bucatile de carne pe care le lasam pana se albesc.


Scoatem toate ingredientele din wok, lasand sosul, mai punem putin ulei daca e nevoie si calim cartofii cateva minute, pana se rumenesc. Ungem cu 1 lingura de ulei un vas pe care-l vom folosi la cuptor si punem cartofii pe randul cel mai de jos si deasupra puiul. Calim varza cateva minute, doar pana se inmoaie putin si o punem peste carne, iar apoi ardeii.


In wok punem din nou o lingura de ulei, adaugam faina, amestecam si stingem repede cu paharul de lapte si supa de pui. Lasam sa fiarba vreo 5 minute, pana se ingroasa putin, punem putina sare si piper, iar apoi turnam peste amalgamul de ingrediente din vas.


Dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 35 - 40 de minute. Cu vreo 15 minute inainte de a scoate de la cuptor, presaram pe deasupra branza feta taiata cubulete.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gyros la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

deyutzky 1

19.07.2011, 00:59

wow ce bine arata

Panacris 1

02.03.2012, 12:46

Delicios!

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume