Prajitura cu morcovi si migdale

de Furnicuti in Prajituri, 17 Apr 2011 | 4126 vizualizari

 

O prajitura extraordinar de buna, putin umeda si foarte aromata. Merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi maricei
  • 100 g migdale
  • 270 g faina
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 200 g mascarpone
  • 3 - 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie (sau zahar pudra simplu si un pliculet zahar vanilat)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si migdale:

Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider.
Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii.
Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul.
Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen. Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava.

Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii. 

Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mure