Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane

de Furnicuti in Salate, 1 Iun 2011 | 2548 vizualizari

 

O salata rapida si consistenta, care ne da ocazia sa profitam de sparanghelul proaspat care se gaseste in aceasta perioada.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura sparanghel (cam 250g)
  • 3 carnati cabanos (cam 200g)
  • 1 cana crutoane (aprox 100g)
  • 50g migdale
  • conserva de fasole de 400g (mixta sau simpla)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane:

Incepem prin a pune la scurs fasolea. Apoi spalam sparanghelul si curatam partea de jos cu curatatorul de legume, daca este mai fibroasa. Fiecare tulpina de sparanghel o taiem in bucatele de 2-3cm. La fel taiem si cabanosul. Uleiul il incingem in wok, sau o tigaie incapatoare si cu capac. Calim 1-2 minute bucatile de carnati, apoi adaugam sparanghelul si mai calim 2-3 minute, fara capac. Aruncam in wok crutoanele si migdalele, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute la foc maricel, amestecand din cand in cand. Luam de pe foc, punem fasolea, condimentam cu sare si piper, in functie de cat sunt de picanti si carnatii. Salata poate fi servita calda, dar e la fel de buna si rece.

 

 

TIPS-URI

1

pentru putina picanterie, puteti folosi ulei de masline cu ardei iute

RETETA IN IMAGINI

Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane-0
Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane-1
Salata de Sparanghel cu Carnati si Crutoane-2

COMENTARII (11)

LicutaMarin

LicutaMarin 1

02.06.2011, 19:13

mamaieelena

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:59

makabrys

makabrys 1

20.07.2011, 15:21

nu stiu cum o fi dar arata asa bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!