Browniess cappucino

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Aug 2011 | 25795 vizualizari

 

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita.
Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (asta chiar m-a cucerit!) cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

 

INGREDIENTE

blat
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
crema
  • 160 gr branza Philadelphia (Almette)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingurita ness
  • 40 gr unt
glazura
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr frisca lichida
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Browniess cappucino:

Blat.
Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul.
Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul.
Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor.
Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.


Crema.
Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute.
Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort.

Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pentru ora.


Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele.
Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita.

Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.


Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.



Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

-Nu uitati de dimensiunea tavii!! Cantitatile sunt pentru o tava mica! 18/20. Prima oara cand am incercat-o am facut blatul intr-o tava mare tocmai pentru ca nu era specificat :).

2

- La crema eu as mari cantitatile cu inca 1/2 din fiecare pentru ca e un strat destul de subtire.

3

- glazura eu am facut-o cu ciocolata cu lapte dar nu am mai amestecat ness-ul cu apa ci l-am pus direct in amestec si nu s-a intarit foarte tare.

4

Chiar daca  as face-o cu ciocolata amaruie as pune 80 gr ciocolata,20 gr unt, 30 gr frisca si ness-ul amestecat cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Browniess cappucino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

nadea68 1

27.10.2013, 09:15

Pushaa 1

28.12.2013, 21:16

babi5 1

28.12.2013, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata