Browniess cappucino

de gaby_duceag in Prajituri, 3 Aug 2011 | 25003 vizualizari

 

O prajiturica destul de simplu de realizat, cu o consistenta usor diferita.
Un blat dens, aromat, cu bucati mari de nuca, o crema fina (asta chiar m-a cucerit!) cu iz de scortisoara, completate perfect de un strat fin de ciocolata.

 

INGREDIENTE

blat
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • o lingura ness dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana nuca tocata (nu macinata)
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • putina sare
crema
  • 160 gr branza Philadelphia (Almette)
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingurita ness
  • 40 gr unt
glazura
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr frisca lichida
  • 20 gr unt
  • 2 lingurite ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Browniess cappucino:

Blat.
Topim intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata impreuna cu untul si nessul.
Lasam sa se raceasca si incorporam zaharul.
Adaugam un ou, amestecam energic pana ce este incorporat apoi il adaugam si pe celalalt procedand la fel.
Cernem faina , o amestecam cu sarea si o adaugam amestecului.Tot atunci punem si zaharul vanilat, nuca si amestecam usor , usor.
Tapetam o tava (18/20) cu hartie pentru copt, turnam amestecul, nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 175-180 grade pentru 25 minute.


Crema.
Eu am pus totate ingredientele odata, am bagat mixerul si am mixat doua minute.
Ce guuust! O crema fina de tot pe care as folosi-o si la un tort.

Cand blatul s-a racit intindem crema si nivelam frumos.
Dam prajitura la rece pentru ora.


Pentru glazura amestecam pe baie de abur, intr-o craticioara, toate ingredientele.
Lasam pana obtinem un amestec omogen si ciocolata e complet topita.

Racim pana ajunge la temperatura camerei apoi o intindem uniform peste prajitura.


Dam la rece pentru cel putin 3 ore apoi o taiem patratele.



Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

-Nu uitati de dimensiunea tavii!! Cantitatile sunt pentru o tava mica! 18/20. Prima oara cand am incercat-o am facut blatul intr-o tava mare tocmai pentru ca nu era specificat :).

2

- La crema eu as mari cantitatile cu inca 1/2 din fiecare pentru ca e un strat destul de subtire.

3

- glazura eu am facut-o cu ciocolata cu lapte dar nu am mai amestecat ness-ul cu apa ci l-am pus direct in amestec si nu s-a intarit foarte tare.

4

Chiar daca  as face-o cu ciocolata amaruie as pune 80 gr ciocolata,20 gr unt, 30 gr frisca si ness-ul amestecat cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Browniess cappucino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (51)

nadea68 1

27.10.2013, 09:15

Pushaa 1

28.12.2013, 21:16

babi5 1

28.12.2013, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!