Desert savarine

de Lavinia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 47540 vizualizari

 

Sunt minunate >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni, zmeura etc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Aluat: Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta. Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.


Adauga peste faina laptele amestecat cu drojdia, ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.


La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute. Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.


Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute. Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos (cam 35 de minute). Lasa savarinele la racit (eu le-am lasat peste noapte).


Sirop: Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute, apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.


Taie capacelul fiecarei savarine si unge-l cu gem de capsuni sau de zmeura.


Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.


Scufunda fiecare savarina in sirop pentru 3-4 secunde (daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi umple-le cu frisca din belsug si pune capacelul uns cu gem.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

30.10.2013, 10:17

Krystyan Trendy 1

01.11.2013, 21:27

superbe ... foarte bune

Lavinia 1

03.11.2013, 11:31

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornete cu frisca