Bombe cu afine

de Furnicuti in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 14215 vizualizari

 

Daca zilele trecute v-am tentat cu afinata, azi folosim afinele care au stat in afinata :)

 

INGREDIENTE

  • cam 200 g afine din afinata
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri afinata sau zmeurata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • apa cat e nevoie - in jur de un pahar, chiar mai putin
  • fulgi de nuca de cocos pentru ornat

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe cu afine:

In primul rand, lasam afinele intr-o sita, sa se scurga de lichid. Tocam biscuitii sau ii punem intr-o punga si ii pisam cu sucitorul sau cu o sticla. La fel procedam si cu nuca. Punem ciocolata si untul intr-un vas le o topim la foc mic, amestecand mereu. Cand luam de pe foc, adaugam zaharul si afinata.



Intr-un bol incapator punem biscutitii maruntiti, nuca, cacao, coaja rasa de lamaie, iar deasupra turnam sosul de ciocolata. Amestecam bine de tot toate ingredientele din bol. Adaugam apa din cand in cand, pana obtinem o pasta legata, suficient de tare cat sa poata fi modelata.


Luam in mana cate putin din compozitie, o aplatizam, punem in mijloc cateva afine si formam o bomboana. Daca vi se pare prea migaloasa operatiunea asta, puteti adauga toate afinele cand amestecati ingredientele, mai spre sfarsit ca sa nu se zdrobeasca de tot si formati bomboanele asa. Noi am incercat ambele variante, pentru ca erau prea multe afine si prea putina "coca".


Tavalim bomboanele in fulgi de nuca de cocos, nuci macinate, bombonele colorate sau orice altceva ce vi se pare portivit. Puse intr-un recipient inchis, la frigider, bomboanele rezista destul de mult, dar sansele sa se invecheasca sunt mici :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

RuxyRux 1

15.07.2011, 00:03

Superbe

mimmi 1

15.07.2011, 12:42

Le fac si eu dar cu visine din visinata.sunt .....

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:09

nu am mai papat cu afine!si eu fac tot cu visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de zahar ars