Painici cu lapte (Anpan bread)

de Cantboilanegg in Piine, 22 Mar 2011 | 15530 vizualizari

 

In urma cu ceva vreme gaseam in magazinele Plus niste painici cu lapte foaaaaaaaarte bune, insa in ultima vreme nu le-am mai gasit. Si nici nu le mai caut... caci astazi am gatit o portie de douasprezece painici cu lapte super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 10 g sare
  • 500 g faina
  • doua lingurite de drojdie uscata
  • 70 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte (Anpan bread):

Putem sa folosim masina de preparat paine, caz in care adaugam ingredientele (in urmatoarea ordine: laptele, oul, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, faina si drojdia) si setam masina pe programul de framantare si dospire.


In cazul in care nu dispuneti de o masina pentru preparat paine, procedam in felul urmator: facem o maia din 50 ml lapte caldut, sare, zahar si drojdie. Lasam totul langa o sursa de caldura pentru 15-20 minute! Dupa ce maiaua este facuta, adaugam oul batut, untul si faina si framantam un aluat pe care il lasam la dospit (intr-un bol acoperit, langa o sursa de caldura) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul!

Obtinem un aluat elastic, pe care il impartim in patru parti egale si apoi impartim fiecare din cele patru parti in alte trei! Asadar obtinem douasprezece bucati de aluat.


Fiecare bucata de aluat o modelam sub forma unei bile! Asezam cele douasprezece bile in forma de copt tapetata cu unt!


Lasam painicile in tava pentru inca 50-60 minute sau pana cand isi dubleaza volumul si apoi le ungem cu un ou batut!


Dam painicile la cuptorul preincalzit la 180*C pentru 30-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos!


Sunt bune oricand si oricum... cu cafea, ceai, lapte... unse cu unt, gem sau Nutella!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte (Anpan bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

gabryela 1

15.03.2013, 14:47

arata foarte bine!!!!!!!!a-s vrea sa stiu daca se poate folosi si drojdie de bere in locul celei uscate???

Bya Ralu 1

15.03.2013, 16:19

super faine!

feliciacristea46 1

05.08.2014, 18:28

Seamana cu aluatul ce cgozonac. !chifle dulci. !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Colacei