Chifle de hamburger

de JustLoveCookin in Piine, 10 Noi 2010 | 11035 vizualizari

 

Din cand in cand,cu totii simtim nevoia de un hamburger, in special cei mici.Si cum nimic nu e mai sanatos si mai bun decat mancarea facuta in casa,astazi va recomand reteta de “Chifle de hamburger”.Cresc foarte mult si sunt atat de pufoase…Raman moi si proaspete pentru 2-3 zile daca le puneti intr-o punga inchisa ermetic.Le puteti conserva si in congelator.Dupa ce le scoateti din cuptor,le lasati pe un gratar la racit,apoi le puneti intr-o punga bine inchisa in congelator.Cand vreti sa le folositi,e de ajuns sa le scoateti cu cateva ore inainte,la temperatura camerei,iar apoi sa le dati la cuptor pentru cateva minute,chiar si microunde sau sa le tostati.Vor fi exact ca cele proaspat facute.

 

INGREDIENTE

  • -600 g faina
  • -300 g lapte
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -10 g sare
  • -25 g drojdie proaspata
  • -susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle de hamburger:

Intr-un castron, punem faina, sarea iar in mijloc facem o gropita in care turnam laptele ,unde am dizolvat deja drojdia cu zaharul. Adaugam si untul la temperatura camerei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Lasam aluatul la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer,timp de 35-50 minute.Eu dau cuptorul la 30 grade si las aluatul inauntru pana isi dubleaza volumul.Creste aproape de 2 ori mai repede. Cand a crescut,il impartim in 6 bile egale,pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Umezim chiflele la suprafata cu o pensula inmuiata in apa, dupa care presaram susanul. Le lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora. (eu tot la fel procedez,le dau in cuptorul caldut) Le coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 20-25 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de hamburger" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laurabuc 1

27.10.2011, 15:42

chiar acum fac si eu reteta asta ca arata super dar nu stiu unde e oul eu l-am pus inainte de lapte. sper sa iasa si la mine ca in poza

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:15

super

pity19 1

03.05.2014, 23:47

Eu cred ca cu oul se unge chifla ,nu sunt sigura!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline