Covrigi

de divainbucatarie in Piine, 7 Ian 2011 | 10907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g unt
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • sare de mare,
  • susan sau mac pentru topping
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.Pe o suprafata presarata cu faina intindem cu mana bucati de aluat pe care le rulam astfel incat sa obtinem un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.


Formam covrigii si ii punem pe o tava pe care o dam la frigider pentru 30 de minute. Punem la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si fierbem covrigii pe rand 30 de secunde. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii scurgem si apoi presaram sare grunjoasa, mac sau susan. Ii punem pe hartie de copt, fara sa ungem hartia.


Coacem covrigii la 220°C pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

07.01.2011, 22:19

buni si frumosi arata

Bucataras Medi 1

07.01.2011, 22:48

imi plac.............

divainbucatarie 1

09.01.2011, 09:24

Va multumesc mult dragele mele!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac, susan si parmezan