Tarator

de Furnicuti in Supe, 11 Iul 2011 | 2365 vizualizari

 

Taratorul este o supa rece de castraveti si iaurt, traditionala, intalnita in intreaga zona balcanica, dar si in Orientul Apropiat. Este nemaipomenit de buna in zilele caniculare, ca cele de care ne "bucuram" acum.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt (am folosit unul cu 3% grasime)
  • 300 - 400 ml apa
  • cam 500 g castraveti
  • 3-5 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 1 legatura marar
  • sare
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Curatam si tocam castravetii cubulete destul de mici. Pregatim un mujdei din usturoiul zdrobit, ulei de masline, otet sau zeama de lamaie si sare.



Intr-un bol incapator turnam iaurtul, apa, castravetii, mujdeiul si mararul tocat marunt. Amestecam, potrivim de sare si mai adaugam apa daca e nevoie. Consistenta trebuie sa fie ca a unui iaurt de baut. Taratorul se serveste de la frigider si este foarte racoritor, perfect dupa o zi torida.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:14

buna

Ina 1

12.07.2011, 21:19

N-am mancat niciodata, dar arata bine Poate am s-o incerc....

katylyn 1

12.07.2011, 21:53

bulgarii si turcii ii spun tarator iar grecii tzatziki

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici