Supa de curcan cu galuste

de adnia in Supe, 8 Ian 2013 | 864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -aripi de curcan
  • -1/2 kg. morcov
  • -1 telina medie
  • -1 ceapa mare
  • -2-3 radacini de patrunjel
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde pt decor
  • Pt galuste:
  • -2 oua
  • -sare
  • -25 ml apa rece
  • -gris cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galuste:

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se strecoara supa si se lasa doar morcovii si patrunjelul (optional) taiati pe lun. Pt. cine doreste, poata lasa si bucatele de carne. Separat, se fierb galustele (eu procedez asa ca sa nu ramana firimituri de galusca in supa, doresc sa fie limpede). Se pune apa la fiert, iar intre timp se prepara aluatul pt. galuste: se bat bine cele 2 oua, se adauga sare, apa rece si gris, pana se obtine o pasta destul de groasa, care se ia cu lingura si se plonjeaza in apa fierbinte. Cand acestea se ridica la surpafata, inseamna ca sunt aproape fierte, eventual se pot intoarce tot cu ajutorul lingurii si se mai lasa la fiert, la foc mic de tot, pana cand devin pufoase.


Atentie: apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel galustele se sfarama.


Pont: daca si dupa fierbere, galustele vi se par tot tari, mai puteti turna pe marginea vasului cate putina apa rece si sa le mai lasati la fiert, pana devin asa cum va doriti)


Dupa ce operatiunea "galuste" este finalizata, acestea se transfera in oala cu supa si se acopera cu capacul cca. 10 min, ca sa se intrepatrunda aromele. Se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat tocat.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

adnia 1

09.01.2013, 09:22

mamaieelena 1

09.01.2013, 09:35

Lau 1

09.01.2013, 14:09

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan