Supa de curcan cu galuste

de adnia in Supe, 8 Ian 2013 | 2673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -aripi de curcan
  • -1/2 kg. morcov
  • -1 telina medie
  • -1 ceapa mare
  • -2-3 radacini de patrunjel
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde pt decor
  • Pt galuste:
  • -2 oua
  • -sare
  • -25 ml apa rece
  • -gris cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan cu galuste:

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara. Apoi se adauga legumele si se mai lasa la fiert pana toate ingredientele sunt muiate bine. Se strecoara supa si se lasa doar morcovii si patrunjelul (optional) taiati pe lun. Pt. cine doreste, poata lasa si bucatele de carne. Separat, se fierb galustele (eu procedez asa ca sa nu ramana firimituri de galusca in supa, doresc sa fie limpede). Se pune apa la fiert, iar intre timp se prepara aluatul pt. galuste: se bat bine cele 2 oua, se adauga sare, apa rece si gris, pana se obtine o pasta destul de groasa, care se ia cu lingura si se plonjeaza in apa fierbinte. Cand acestea se ridica la surpafata, inseamna ca sunt aproape fierte, eventual se pot intoarce tot cu ajutorul lingurii si se mai lasa la fiert, la foc mic de tot, pana cand devin pufoase. 

Atentie: apa nu trebuie sa clocoteasca, altfel galustele se sfarama. 

Pont: daca si dupa fierbere, galustele vi se par tot tari, mai puteti turna pe marginea vasului cate putina apa rece si sa le mai lasati la fiert, pana devin asa cum va doriti)

Dupa ce operatiunea "galuste" este finalizata, acestea se transfera in oala cu supa si se acopera cu capacul cca. 10 min, ca sa se intrepatrunda aromele. Se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat tocat.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din aripi de curcan cu tascute