alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete

Salata de oua primavaratica

In Salate la 16 Apr 2012

Curata ouale de coaja, apoi taie-le cubulete si pune-le intr-un bol incapator. Toaca ceapa si verdeata si adaug-o peste oua. Ridichile le tai in feliute subtiri si le adaugi la aceasta salata. Separat, prepara dressingul pentru salata, astfel: amesteca 2 linguri de ulei de masline cu zeama de...

Fursecuri cu gem/cu ciocolata

In Dulciuri la 18 Mar 2012

1. Mixam untul cu zaharul, pana devine ca o spuma, adaugam apoi vanilia si galbenusul de ou. Turman si incoproram faina cernuta, amestecata cu praful de copt. 2. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios, care se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider, circa 30 de minute....

NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA

In Prajituri la 17 Mar 2012

1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma. 2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul,...

Chifle pufoase

In Piine la 17 Mar 2012

1. M-am invatat comoda, asa ca aluatul l-am preparat la masina de paine, programul de framantare si dospire ( cel de pizza). Laptele se lasa la infuzat cu usturioul, iar pentru acest pas e nevoie sa fie fiert in prealabil. Dupa ce laptele se mai raceste, se pun in cuva masinii ingredientele...

Ciocanele de pui in fulgi de porumb

In Pui la 17 Mar 2012

1. Curatam ciocanelele de pui de piele, apoi le spalam bine. 2. Intr-o oala cu apa fierbinte, oparim ciocanelele cam 5 minute, ca nu cumva sa ramana in sange la prajit! Ciocanelele oparite se condimenteaza bine, cu piper, sare, eventual putin sos de soia... 3. Dam ciocanelele prin faina...

Placinta saseasca

In Prajituri la 17 Mar 2012

1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase). 2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris...

Tarta cu lamaie

In Prajituri la 17 Mar 2012

1. Amestecam faina cu untul rece, galbenusul de ou, si praf de sare , pana obtinem un aluat omogen. Se infoliaza in film alimentar si se de la frigider, cam o ora. 2. Aluatul scos de la rece se intinde pe un plan infainat, apoi il punem intr-o tava de tarta ( evident tapeta cu putin unt si...

Supa crema de cartofi

In Supe la 26 Feb 2012

1. Se fierb cartofii (curatati de coaja), morcovii si gulia cu un praf de sare, circa jumatate de ora, in oala neacoperita. 2. Se racesc, se mixeaza cu blederul, apoi pasta obtinuta se pune inapoi in apa in care au fiert. 3. Separat, se taie ceapa solzisori, apoi se caleste in unt. Se...

Prajitura cu lamaie

In Prajituri la 26 Feb 2012

1. Pregatim mai intai blatul, astfel: intru-n bol incapator se bat albusurile de la cele 3 oua cu apa si un praf de sare, pana cand avem o spuma consistenta. 2. Adaugam, treptat, zaharul ( cate-o lingura, pana se dizolva si tot asa), apoi galbenusrulie si , la final, untul topit ( dar racit)....

Madeleine

In Prajituri la 22 Feb 2012

 1. Ouale, la temperatura camerei se pun intr-un bol incapator, apoi se adauga zaharul si se amesteca bine, cu mixeru, cca 2-3 minute. 2. Peste acest amestec vom turna faina cernuta si bicarbonatul (amestecat cu faina), amestecam sa obtinem un produs omogen si adaugam si mierea. 3....

Tartine cu sfecla si macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2012

1. Macroul se curata de piele si oase, apoi se marunteste si se pune intr-un bol. 2. Intr-un alt vas punem castravetele taiat cubulete , iar peste adaugam o lingurita de zahar si una de otet. 3. Sfecla fiarta si curata o feliem , apoi o taiem cubulete. 4. Pregatim sosul de mustar astfel...

Fursecuri cu portocale

In Prajituri la 22 Feb 2012

1. Se framanta un aluatdin toate ingredientele, apoi se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider minim doua ore. 2. Dupa trecerea timpului precizat, se intinde o foaie si se taie cu ajutorul formelor aluatul. 3. Fursecurile obtinute se dau la cuptorul preincalzit,...

Chifle pufoase

In Piine la 21 Feb 2012

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide). 2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame. 3....

Salata de cruditati cu piept de pui si maioneza

In Salate la 21 Feb 2012

Taie pieptul de pui fiert si racit, in cubulete mici. Apoi, curata de coaja telina, morcovul si merele si da-le pe razatoare, pe partea mare. Stropeste legumele cu zeama de la 1 lamaie, ca sa nu oxideze, apoi amesteca-le intr-un bol cu maioneza. Condimenteaza, dupa gust cu sare si piper....

Salata de pui la cupe

In Salate la 21 Feb 2012

1. Fierbem mai intai ouale, apoi le lasam la racit. 2. Intre timp spalam si curatam legumele, apoi morcovul deja curatat il dam pe razatoare. 3.Pieptul de pui il taiem cubulete mici, iar ceapa verde se taie rondele marunte. 4. Oualor racite le separam albusul de galbenus si le dam pe...

Salata de fructe

In Dulciuri la 18 Ian 2012

1. Curatam fructele, apoi le taiem in bucatele mici ( sau de fapt la ce marime doreste fiecare), adaugam si compoturile , cu tot cu zeama, iar la final stropim totul cu coniac. Daca salata nu vi se pare suficient de dulce se adauga 2-3 linguri de zahar pudra si se amesteca bine. 2. Dam salata...

Branza Feta coapta in folie

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

1. Intr-o folie de aluminiu punem branza feta, iar peste adaugam usuturoiul feliat, condimentele si cateva linguri de ulei de masline. 2.Impachetam folia in care am asezat bucata de branza, apoi o punem intr-o tava incapatoare si dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 minute. 3. Servim branza...

Fursecuri Degetele

In Prajituri la 28 Dec 2011

1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si aromele ( vanilia si coaja de portocala rasa).Vom obtine o bila de aluat , pe care o dam la frigider cca...

Pui condimentat (India Style)

In Pui la 28 Dec 2011

Am luat aceste condimente indiene acum ceva vreme..si evident ca aproape uitasem de ele..treaba e simpla: praful respectiv ( care are aceasta culoare frumoasa- portocalie, caramizie) se amesteca cu niste iaurt , apoi in mixul obtinut se dau la marinat bucatelele de pui. Eu am ales sa faca...

Placintele cu vita si ghimbir

In Vita la 28 Dec 2011

1.Tocam marunt ghimbirul si usturoiul, apoi le amestecam cu carnea tocata matunt si ceapa taiata fasii subtiri.Incorporam garam masala,praful de curry si le final, le prajim intr-o tigaie cu fundul gros, fara grasime, la foc mic, timp de 30 minute, amestecand cand si cand, ca sa nu formeze...

Prajitura Tosca (in haine de sarbatoare)

In Prajituri la 28 Dec 2011

1. Albusurile se bat cu zaharul intr-un bol (bine degresat), apoi cand acestea capata consistenta spumei de bezea adaugam nuca de cocos, macul si, la final, faina (cernuta si amestecata cu praful de copt). 2. Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la...

Fursecuri "Boabe de cafea"

In Prajituri la 28 Noi 2011

1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita. 2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte). 3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu...

Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara

In Dulciuri la 26 Noi 2011

Cum se prepara Chiftelute de dovlecel reteta rapida si usoara 1.Dovleceii bine spalati si curatati , se dau prin ochiurile mari ale razatoarei, apoi se lasa un timp sa lase zeama. Se scurg bine de apa lasata dupa trecerea timpului aferent, apoi amesetacm dovleceii cu branza, ceapa tocata...

Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2011

la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie! preparare: 1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la...

Placinta cu mere(foaie turnata)

In Prajituri la 26 Noi 2011

1.Mai intai pregatim umplutura , care are nevoie de timp pentru racire. Merele spalate le dam pe razatoare, apoi le punem la calit intr-o cratita neaderenta; peste ele punem zahar dupa gust, apoi la final adaugam si 1-2 bete scortisoara ( ce se vor scoate in momentul in care turnam umplutura...

Piept de pui umplut cu branza gouda si sunca

In Pui la 26 Noi 2011

Pieptul de pui bine curatat si spalat se portioneaza, apoi bucatile obtinute se bat cu ciocanelul de bucatarie, procedandu-se exact ca la snitele. Dupa ce am batut bine fasiile de piept de pui, le condimentam dupa gust cu sare, piper, oregano uscat sau ce alte condimente ne mai plac;peste...

Saleuri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2011

1. Se rade cascavalul, apoi intr-un vas incapator il amestecam impreuna cu faina, untul, sarea si smantana . 2. Obtinem un aluat gros, care se imparte in 2 sau 3 parti, iar acestea la randul lor se intind foaie; foaia rezultata se portioneaza cu rotita speciala, sub forma de bastonase, care...

Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata

In Dulciuri la 15 Oct 2011

1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat...

Saratele (facute la aparatul de waffe)

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2011

1. Intr-un bol incapator punem branza data prin ochiurile mici ale razataoarei, unutul ( ras deasemenea ), iaurtul, ouale si chimenul.Amestecam totul bine pana la omogenizare, apoi adaugam faina, incorporand-o trepatat , pana obtinem un aluat nelipicios, dar u foarte compact. 2. Cu mainile...

Vinete umplute cu crema de branza si cascaval

In Mancaruri de legume la 11 Oct 2011

 1. Vinetele splatae sii uscate se vor taia in 2, longitudinal, avand grija sa le intepam coaja din loc in loc. 2. Se ung cu ulei de masline si se dau la cuptor cca 20-25 min, iar cand sunt gata, cu ajutorul unei linguri le scoatem miezul, cu atentie, astfel incat coaja sa nu se rupa....

Afisate 31 - 60 din 178 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]