Chifle pufoase

de alinutza1983 in Piine, 21 Feb 2012 | 4435 vizualizari

 

Reteta e inspirata de pe blogul Laurei Adamache, unde apare sub denumirea de "panini Laugenbrot"

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt sau ulei
  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 2 l apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

1. Se pregateste aluatul la masina de paine, alegand programul pentru framantare si dospire. Se pun ingredientele in ordinea precizata in manualul masinii de paine ( intai cele lichide, apoi cele solide).


2. Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in bilute, de aproximativ 50-60 grame.


3. Intre timp avem grija sa punem la fiert o oala cu 2 litri de apa si adaugam in aceasta bicarbonatul si o lingura de sare.


4. Cand apa incepe sa fiarba punem si 4-5 bile de aluat, apoi le intoarcem de pe-o parte pe alta; acestea nu trebuie sa stea mai mult de 30 de secunde in apa clocotita.


5. Dupa ce au fost oparite, chiflutele se scot direct pe hartia de copt (in tava care va merge la cuptor), apoi le crestam cu un cutit bine ascutit si le presaram deasupra seminte sau sare grunjoasa.


6. Dam painicile la copt cca 20-25 minute, la foc maricel ( pentru cine are cuptor electric se recomanda o temperatura de 220 grade).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

alinutza1983 1

22.02.2012, 15:29

sarumana fetele! sunt bune....mai ales ca oparim aluatul...au o prospetime aparte!

MIUTA 1

22.02.2012, 17:23

Foarte bune

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:40

ce pufoase sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Impletituri sarate