Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

de La Ancuta in Piine, 3 Noi 2016 | 2374 vizualizari

 

Iata ca a venit si toamna. Chiar daca afara ploua, tot are si toamna farmecul ei, daca ne gandim ca se apropie sarbatorile.

Imi place ca atunci cand afara e frig si ploaie, sa dau drumul la cuptor si sa coc ceva bun pentru cei dragi, ai mei. Asta inseamna pentru mine acasa, inseamna implinire, inseamna dragoste.

Dar haideti sa va spun si cum sta treaba cu painea asta cu usturoi. Este o paine simpla, aromata si care nu are nevoie de nicio alta mancare langa ea, poate doar o cana de lapte batut.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina (3 cani)
  • 300 ml apa calduta (1 1/4 cani)
  • 7 g drojdie uscata (25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 45 g unt
  • patrunjel verde tocat
  • 6-7 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare, piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine felii cu usturoi (Pull apart bread):

Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit.

Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata.

Pe margini punem sarea si uleiul apoi incepem sa framantam si adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Toata aceasta operatiune o puteti face cu ajutorul unui robot de bucatarie la care atasati carligul pentru framantat, sau puteti folosi masina de paine.


Dupa ce am framantat acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).


Pana dospeste aluatul pregatim umplutura. Amestecam untul moale cu usturoiul zdrobit si restul condimentelor. Puteti folosi si alte ierburi, in functie de preferinte.


Dupa ce aluatul a dospit il rasturnam pe masa infainata si il intindem in foaie dreptunghiulara. Intindem untul aromat pe toata suprafata foii.



Taiem apoi foaia in fasii late de ~10 cm. Asezam fasiile una peste alta si le taiem in dreptunghiuri potrivite pentru tava in care le vom coace.

Asezam "teancurile" "in picioare" in tava, asa incat atunci cand scoatem painea din tava sa putem desprinde felii.


Acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20 de minute iar apoi o ungem cu galbenusul desfacut in 2-3 linguri de lapte.


Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand painea se rumeneste frumos deasupra.


Se lasa putin la racit iar apoi se desprind felii. La noi aceasta paine a avut o viata foarte scurta :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

noiinbucatarie 1

20.01.2017, 19:37

Ancutsa 1

20.01.2017, 22:53

Interesanta si tare aromata!

La Ancuta 1

23.01.2017, 13:59

Ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turtite tip Focaccia