Prăjitură pralinată

de gaby_duceag in Prajituri, 2 Feb 2012 | 7626 vizualizari

 

Nu ştiu cum să încep reţeta asta.
Să tot scriu că-i bun, tare bun, să tot laud, să tot mă dau mare - deja e banalitate.
Încep aşa, ca la reclame:
-Ai trei albuşuri în frigider şi nu ştii ce să faci cu ele? Câtiva mieji de nucă stau ascunţi in fundul unui dulap la bucătarie? Caramelul e una dintre marile tale iubiri?
-Nimic mai simplu, vino la noi şi doar cu puţina frişca-n adaos îţi oferim cea mai buna prăjitură pe care-ai mâncat-o vreodata.
....

Hm, n-a mers...
...
Calorii, cine le ţine socoteala?
Iei reţeta , te execuţi, savurezi şi mă pomeneşti.
Meritul i-a lui Teo.
Văzut, plăcut, făcut.

Nu-i o prăjitura spornică, din care papi azi şi mâine şi ai şi pentru joi; e o prăjitură care "te satură" simţi într-adevar că ai mâncat ceva bun .
Din ingredientele date ies 6 bucati.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 3 albuşuri
  • o lingură făină
  • puţina sare
  • o linguriţă praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • 200 gr. nucă
  • 150 ml. frişcă lichidă îndulcită
  • 100 gr. smântână
  • 150 gr. zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură pralinată:

Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare. Când au căpătat consistenţă începem să adăugam 100 gr.zahăr treptat, mixând pâna la diluarea completă.

Prăjim uşor nuca, o lăsăm să se răcească , apoi o măcinăm. 100 grame  oprim pentru încorporat în frişcă iar 100 o amestecăm cu făina şi praful de copt şi o adăugăm peste albuşuri. Amestecam uşor încorporand-o.

Preîncălzim cuptorul.

Ungem o tavă cu puţin unt (sau punem hârtie pentru copt) şi cu ajutorul poşului sau al unei linguri punem grămăjoare distanţate cu diametrul de 4-5 cm. Băgăm tava la cuptor şi lăsăm la foc iute 5 minute apoi micşoram flacăra şi coacem timp de 16-20 minute. Aveţi grijă să nu le ardeţi. Când le scoateţi din tavă sunt molicele dar se întăresc imediat. Lăsăm la răcit.

Caramelizăm într-un vas cele 50 gr zahăr ramase. Adăugăm nuca măcinată (cele 100 gr. ramase ) şi omogenizam. Răsturnăm în strat subţire pe hârtie de copt. Eu nu aveam deloc în casă şi am pus-o direct pe blatul de lucru. Când s-a răcit am desprins-o cu vârful unui cuţit şi-am râşnit-o fin.
Dacă nu aveţi râşniţă o bateţi într-o pungă cu ciocanul de carne . Am oprit câteva bucăţi pentru decor.

Am mixat frişca împreună cu smântâna până s-a întărit uşor apoi am adăugat treptat nuca caramelizată măcinată şi-am mixat păna s-a-ntărit bine.

Se asamblează lipind cu cremă câte 4 bucăţi de bezea apoi îmbrăcând totul în frişca rămasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură pralinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (84)

gaby_duceag 1

04.05.2014, 16:50

multumesc

Oana 1

04.05.2014, 18:03

Giana 1

21.05.2014, 10:04

Noi nu ne saturam doar cu atat Foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cleme