Fursecuri "Boabe de cafea"

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Noi 2011 | 3335 vizualizari

 

O alta sugestie pentru zilele de Sarbatori! Tot din cartea de retete a Laurei Sava m-am inspirat!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt( la 200 gr.)
  • - 65 g. ciocolata
  • - 100 g. zahar
  • - 30 g. cacao
  • - 300 g. faina
  • - 1 lingurita plina praf de copt
  • - 2 lingurite ness dizolvate intr-o lingura de lapte/ apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Boabe de cafea":

1.Frecam mai intai untul cu zaharul , apoi adaugam ciocolata topita in prealabil ( la bain-marie) si usor racita.


2. Frecam totul bine , iar ulterior acestui pas turnam si cele 2 lingurite de ness dizolvate ( in apa sau lapte fierbinte).

3.Peste vom adauga faina cernuta, maestecata cu cacaoua ( cernuta si ea) si praful de copt.Vom framanta bine bine, pana ne rezulta o bila omogena de aluat.


4. Aluatul obtinut , care va avea o consistenta usor sfaramicioasa se da la frigider cca o ora.


5.Dupa ce scoatem alutul din frigider, modelam din acesta niste bilute usor ovale, cam de marimea unei boabe de fasole ( sau si mai mari cand nu mai aveti rabdare), apoi pe mijloc le trasam o linie.Ne ajutam pentru acest pas de lama cutitului sau de o scobitoare/ bat de frigaruie ( cum am facut eu).

6.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam bobitele de cafea la distante egale, apoi le punem la cuptorul care trebuie sa fie deja incalzit, ptr cca 10-12 min ( la foc mic spre mediu).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Boabe de cafea"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ubulika 1

30.11.2011, 10:47

aaaaa....interesanteee

brunetica 1

18.12.2011, 08:39

frumoase si delicioase

Ina 1

28.12.2011, 20:26

Hehe! Ce dragute sunt! Mi-au placut si la Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu ciocolata alba