Prajitura Desteapta

de iry-gabriela in Prajituri, 18 Feb 2017 | 13623 vizualizari

 

De foarte mult timp îmi doresc sa prepar aceasta celebră prăjitură și, în sfârșit, mi-am făcut curaj. Două cuvinte și atat: ESTE DELICIOASĂ! 

 

INGREDIENTE

  • 9 ouă
  • 1 l lapte
  • 200g de făină
  • 200g de unt
  • 250 zahar pudră
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un vârf cuțit de sare
  • 1 fiola de esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Se topește untul și se lasă la răcit. 

Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la final, se va adăuga laptele pe care l-am incalzit un pic și se mixează. 

Separat, se bat albușurile cu sarea și se încorporează treptat în compozitia de gălbenușuri, amestecând ușor cu o paletă. 

Această compoziție se toarnă in tavă sau un vas termorezistent care se unge cu ulei și se tapetează cu făină.

Se lasă la cuptor preîncălzit, timp de o oră pana se rumenește frumos.

Când se răcește, se pudrează și se porționează. 

 

TIPS-URI

1

Tava se poate tapeta și cu hârtie cerată și este de dimensiunea de 35x25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

AntalAgneza 1

22.04.2017, 18:07

La ce temperatura se coace prajitura?

Rahela Velicu 1

26.02.2018, 10:17

SassuViorica 1

06.02.2019, 14:20

Fotografia de inceput nu va apartine, e preluata de pe blogul Jamilei. As fi preferat sa puneti in intro creatia dvs., care arata diferit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)