Prajitura Desteapta

de iri_iri in Prajituri, 18 Feb 2017 | 5767 vizualizari

 

De foarte mult timp îmi doresc sa prepar aceasta celebră prăjitură și, în sfârșit, mi-am făcut curaj. Două cuvinte și atat: ESTE DELICIOASĂ! 

 

INGREDIENTE

  • 9 ouă
  • 1 l lapte
  • 200g de făină
  • 200g de unt
  • 250 zahar pudră
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • un vârf cuțit de sare
  • 1 fiola de esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Se topește untul și se lasă la răcit.


Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la final, se va adăuga laptele pe care l-am incalzit un pic și se mixează.


Separat, se bat albușurile cu sarea și se încorporează treptat în compozitia de gălbenușuri, amestecând ușor cu o paletă.


Această compoziție se toarnă in tavă sau un vas termorezistent care se unge cu ulei și se tapetează cu făină.


Se lasă la cuptor preîncălzit, timp de o oră pana se rumenește frumos.


Când se răcește, se pudrează și se porționează.


 

TIPS-URI

1

Tava se poate tapeta și cu hârtie cerată și este de dimensiunea de 35x25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

20.02.2017, 19:02

AntalAgneza 1

22.04.2017, 18:07

La ce temperatura se coace prajitura?

Rahela Velicu 1

26.02.2018, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada