Placinta cu branza dulce si stafide

de roxanabucataras in Prajituri, 19 Oct 2011 | 17808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 500g branza dulce
  • stafide
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Crema de branza: branza o amestec cu ouale, un praf de sare, zaharul vanilinat, zaharul si stafidele. Amestec bine pana se topeste zaharul (se va topi repede).


Topesc margarina de prajituri pe foc mic. Intr-o tava (eu am folosit tava de la cuptor) asez frumos hartie pentru copt. Numar foile de placinta si le impart in doua parti. Cu jumatate din pachetul de foi de placinta procedez asa: in tava, peste hartia de copt, pun 2 foi de placinta, ung cu margarina topita foile (aprox. 2 linguri de margarina), deasupra pun alte 2 foi de placinta pe care le ung cu margarina si tot asa pana se termina prima jumatate din pachet. Adaug crema de branza pregatita mai devreme, dupa care procedez la fel ca si cu prima jumatate din pachetul de foi, pun 2 foi, ung cu margarina, pun alte 2 foi, ung...pana se termina toate foile de placinta.


Cu un cutit cu lama subtire pe care-l ung cu margarina topita, portionez placinta in patrate cat de mari doresc. E de preferat sa fac patratele un pic mai mari pentru ca se taie mai usor. Pun restul de margarina deasupra si bag tava la cuptor pentru o ora, la foc mediu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

roxanabucataras 1

03.11.2011, 12:35

pufi_pufi 1

16.12.2011, 13:12

excelenta

roxanabucataras 1

23.01.2012, 08:44

ms frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino