Placinta cu cirese

de giorgi in Prajituri, 20 Iun 2012 | 4134 vizualizari

 

Mi-a placut reteta asta.E usoara si pe placul meu.Sper sa va placa si voua in caz ca nu ati facut-o deja.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • un pachet unt
  • 2 oua
  • 2 linguri apa minerala
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,5 kg cirese
  • 1/4 pachet unt
  • 50 ml coniac
  • 100 ml vin negru
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri de amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu cirese:

Amestecam untul rece ,taiat bucatele cu faina(ne oprim din faina cam 30 gr pentru presarat pe planseta ,cand intindem coca) ,sarea,apoi ouale si apa,coaja de lamaie.Nu framantam ,doar amestecam cu o lingura .Dam la frigider cel putin pentru o ora.

Intre timp facem umplutura.

Intr-o cratita ,pe foc,punem untul (1/4 pachet),adaugam ciresele desfacute de samburi ,zaharul si vinul .Lasam pe foc pana ce se evapora cam jumatate din lichid .Diluam doua linguri de amidon alimentar in ceva lichid luat de pe foc ,din cirese(ele lasandu-si si din sucul propriu).Il amestecam pe foc in cirese si nu-l lasam sa se ingroase prea tare,rapid facem operatiunea asta.Tragem de pe foc ,incorporam si coniacul,dam iar pe foc pentru un clocot si gata umplutura.Nu lasam mult pe foc pentru ca oricum se va coace la cuptor iar ciresele nu trebuie sa le zdrobim prea tare.

Nu am pus esente pentru ca am vrut sa se pastreze mirosul vinului,coniacului...

Intr-o forma unsa cu unt sau margarina  si tapetata cu faina punem o foaie intinsa din coca pregatita.Ridicam marginile de coca peste marginile vasului in care ne-am propus sa o dam la cuptor.

Punem umplutura rece,la temperatura camerei ,peste foaia de placinta.

Deasupra punem o alta foaie de coca pe care o intepam  sau o decupam asa cum am facut eu.Marginile celor doua foi de coca le lipim bine.Ungem cu ou deasupra si dam la cuptor ,la foc potrivit , pana se rumeneste usor.

Taiem rece si servim alaturi de o inghetata de vanilie.

 

TIPS-URI

1

ciresele nu se lasa prea mult pe foc ca sa nu le zdrobim

2

umplutura nu se pune fierbinte

3

aluatul trebuie sa stea cat mai mult la frigider

4

cratita in care se coace nu este prea mare in diametru si nici prea inalta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
American Cherry Pie