Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

de Rocsi in Prajituri, 25 Iul 2015 | 1476 vizualizari

 

O prajitura atat de buna ca am facut noi "cuceriri", daca pot sa le zic asa. Am dus unor fete si sa le vedeti ce zgomote scoteau: Mamaaa, Rocsiiii, Vai dar ce minunata, Ce delicioasa....Asa ca, va invit si pe voi sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Ganache de ciocolata:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata cu lapte
    • 80 gr ciocolata amaruie
    Crema mascarpone:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingura coaja de lamaie rasa
    Jeleu de fructe:
    • 300 g zmeura
    • 200 g visine
    • 2 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine:

Incepem cu ganache-ul de ciocolata: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.


Blatul: Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.


Crema mascarpone: Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.


Jeleul de fructe: Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor. Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul. Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam. Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.


Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc. Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca. Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam. Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta. Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

28.07.2015, 13:57

Rocsi iar a facut deliciosenie

Rocsi 1

29.07.2015, 20:36

Multumesc mult Dia

Rocsi 1

29.07.2015, 20:36

Mihaela, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy- cu firmituri