Chec cu arome de toamna

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Noi 2012 | 4013 vizualizari

 

O reteta by Bucatarasele Veselele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 mere medii
  • 1 gutuie mai mare
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu arome de toamna:

Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte.

Separam albusurile de galbenusuri.

Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine.

Adaugam apoi uleiul si laptele.

Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si se adauga usor peste compozitia precedenta.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.

Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.

Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.

Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand checurile trec testul scobitorii.

Dupa ce s-au copt, cat sunt caldute, presaram deasupra putina scortisoara.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu arome de toamna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato