Chec cu arome de toamna

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Noi 2012 | 1487 vizualizari

 

O reteta by Bucatarasele Veselele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 mere medii
  • 1 gutuie mai mare
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu arome de toamna:

Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.


Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte.


Separam albusurile de galbenusuri.


Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine.


Adaugam apoi uleiul si laptele.


Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si se adauga usor peste compozitia precedenta.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.


Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.


Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.


Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.


Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.


Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand checurile trec testul scobitorii.


Dupa ce s-au copt, cat sunt caldute, presaram deasupra putina scortisoara.


Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu arome de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

lilik 1

04.11.2012, 21:26

super

Angelina_Elena 1

04.11.2012, 23:46

Lilik

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Chec aromat