Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 26 Noi 2011 | 1882 vizualizari

 

Reteta e luata de pe Bucataras, de la o gospodina tanara, dar tare priceputa :) - Bitza.

 

INGREDIENTE

  • un ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 300 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • merisoare taiate bucati mici

Nota : eu am dublat ingredientele si mi-au iesit foarte multe fursecuri! sunt ideale acum de Sarbatori, fiindca se pastreaza foarte bine 4-5 zile!

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata:

la prima serie am pus fructele uscate si ciocolata deasupra aluatului ( le-am dat aspect de " arici"); ulterior le-am amestecat in compozitie!

preparare:


1. Untul lasat la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se topeste.Adaugam apoi oul si amestecam pana la omogenizarea perfecta. Peste tot acest mix se adauga si frisca lichida.

2. Peste compozitia umeda adaugam faina cernuta in amestec cu praful de copt, apoi , in momentul in care este bine omogenizat, aluatul respectiv se poate amesteca si cu bucatile de ciocolata si fructe confiate. ( nota: eu am folosit cam jumatate din aluat fara sa ii pun direct in el bucatele de cioco/ merisoare , iar abia in cea dea-a doua jumatate am amestecat).

3. Aluatul se da la frigider cca 30 min; apoi, intr-o tava tapetata cu hartie de copt se ia cu o lingurita aluatul si se pune la distante egale.

4. Lasam gramajoarele de aluat obtinute, la cuptor cam 15 min!


Asta e tot!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu merisoare/ cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Lau 1

27.11.2011, 16:31

bune

alinutza1983 1

28.11.2011, 00:41

andreea_angelo 1

20.12.2012, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede