Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Apr 2012 | 6930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • o cana si 2/3 faina
  • o lingura cacao neagra
  • 150 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • un vf cutit sare
  • un plic praf de copt
  • 200 gr unt
  • visine fara samburi (fie congelate, proaspete, fie din compot)
  • Crema
  • un plic crema de vanilie la rece
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 linguri zahar
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura nutella
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle):

Blat

Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat untul spuma.

Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am adaugat 1/2 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am adaugat laptele si-am mixat usor doua minute apoi am pus si restul de faina.

Am tapetat o tava (20/25) cu hartie pentru copt si-am turnat jumatate din compozitie.

In restul am adaugat cacao , am omogenizat si-am intins amestecul peste stratul galben in tava.

Am asezat deasupra visine fara samburi pe care le-am apasat usor cu degetul in compozitie.

Am introdus tava in cuptorul preincalzit si-am copt prajitura la foc mic pana a trecut testul cu scobitoarea.

Am scos-o si-am lasat-o la racit.



Crema.

Am amestecat praful de crema cu 250 ml lapte rece si 3 linguri zahar. Am bagat mixerul si-am mixat pana a inceput sa se ingroase (nu sa se faca tare ci doar sa se ingroase usor ).

Am adaugat frisca lichida si-am mixat in continuare pana am obtinut o crema legata, ferma, lucioasa.

Am distribuit uniform peste blat crema obtinuta.



Pentru glazura am amestecat ciocolata tocata cu untul si frisca si le-am incalzit pe baie de abur pana la omogenizare.Am adaugat nutella apoi am intins glazura peste prajitura .

Am lasat-o sa se racoreasca apoi cu ajutorul unui pieptene de bucatarie improvizat am "desenat"valuri pe glazura.



O portionam cand e complet rece , cu ajutorul unui cutit a carui lama o incalzim in apa fierbinte.

O pastram la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii (Donauwelle)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

diaconta 1

17.04.2012, 23:24

sa faci Ancuto ca ti se strica ouale

La Ancuta 1

18.04.2012, 12:37

diaconta 17.04.2012, 23:24 sa faci Ancuto ca ti se strica ouale
ar fi chiar pacat de ele

Maria68 1

18.04.2012, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu amintiri de liceu