Prajitura Alba ca Zapada

de Ligia Bxl in Prajituri, 2 Ian 2015 | 37405 vizualizari

 

La multi ani dragii mei!Sa aveti un an plin de bucurii,pace si multe binecuvantari!Am incercat reteta video a Jamilei,a iesit tare buna si o recomand :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • faina cat cuprinde(aprox 500-550 gr)
  • 2 oua
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt(200 gr)
  • coaja de la o lamaie netratata
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1/2 de lamaie (sau daca va place crema mai acrisoara se poate pune 1 lamaie intreaga)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi amestecam intr-un bol ouale,zaharul,uleiul si laptele.

Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen,potrivit de tare care nu se lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca ptr 30 min.,apoi il impartim in 3 si intindem fiecare parte de aluat pe o bucata de foaie de copt pana cand aluatul devine foarte subtire si se potriveste cu dimensiunea tavii in care vreti sa coaceti foile.Intoarceti tava cu fundul in sus si puneti pe ea foia bine intinsa,cu tot cu foaia de copt.Coaceti foaia pentru 15 min la foc mic(150 grade)pana ce foaia se intareste si se coloreaza foarte putin.Procedati la fel cu celelalte 2 foi.

Pentru crema puneti intr-o cratita faina,zaharul,coaja de lamaie si turnati lapte putin cate putin pentru a forma o pasta.Continuati sa turnati laptele pana cand pasta se dilueaza din ce in ce mai mult si pana ce adaugati tot laptele.Puneti cratita la fiert,la foc mic si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa.Acoperiti crema cu o folie de plastic,direct pe suprafata cremei si lasati-o sa se raceasca.Cand s-a racit mixati crema adaugand putin cate putin din untul la temperatura camerei.

Pentru a asambla prajitura,tapetati tava pe spatele careia ati copt foile,cu folie de plastic,puneti una din foi apoi un strat de crema(ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala),puneti a dua foaie si iar un strat de crema pastrand ceva crema si ptr ultimul strat si ultima foaie,iar deasupra restul de crema care o intindem bine si presaram multa nuca de cocos sau se poate presara nuca macinata sau ciocolata rasa.Impachetam bine prajitura in folie de plastic punem deasupra ei un tocator,apoi o alta greutate(de exemplu 1 kg de faina sau malai etc) si lasam prajitura la frigider peste noapte pana ce foile se inmoaie.

Taiem apoi prajitura dupa plac si o servim rece cu o cafea calda,ceai sau lapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ligia Bxl 1

03.01.2015, 12:28

multumesc mult dragilor ptr aprecieri, va pup cu drag,La multi ani tuturor !

Xandrinne 1

05.01.2015, 06:15

geoline 1

13.02.2015, 15:05

si eu am incercat varianta jamilei si a iesit tare buna insa nu este reteta originala Alba ca zapada

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie