Prajitura Alba ca Zapada

de Ligia Bxl in Prajituri, 2 Ian 2015 | 25135 vizualizari

 

La multi ani dragii mei!Sa aveti un an plin de bucurii,pace si multe binecuvantari!Am incercat reteta video a Jamilei,a iesit tare buna si o recomand :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • faina cat cuprinde(aprox 500-550 gr)
  • 2 oua
  • Pentru crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de unt(200 gr)
  • coaja de la o lamaie netratata
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1/2 de lamaie (sau daca va place crema mai acrisoara se poate pune 1 lamaie intreaga)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru foi amestecam intr-un bol ouale,zaharul,uleiul si laptele.

Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen,potrivit de tare care nu se lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca ptr 30 min.,apoi il impartim in 3 si intindem fiecare parte de aluat pe o bucata de foaie de copt pana cand aluatul devine foarte subtire si se potriveste cu dimensiunea tavii in care vreti sa coaceti foile.Intoarceti tava cu fundul in sus si puneti pe ea foia bine intinsa,cu tot cu foaia de copt.Coaceti foaia pentru 15 min la foc mic(150 grade)pana ce foaia se intareste si se coloreaza foarte putin.Procedati la fel cu celelalte 2 foi.

Pentru crema puneti intr-o cratita faina,zaharul,coaja de lamaie si turnati lapte putin cate putin pentru a forma o pasta.Continuati sa turnati laptele pana cand pasta se dilueaza din ce in ce mai mult si pana ce adaugati tot laptele.Puneti cratita la fiert,la foc mic si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa.Acoperiti crema cu o folie de plastic,direct pe suprafata cremei si lasati-o sa se raceasca.Cand s-a racit mixati crema adaugand putin cate putin din untul la temperatura camerei.

Pentru a asambla prajitura,tapetati tava pe spatele careia ati copt foile,cu folie de plastic,puneti una din foi apoi un strat de crema(ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala),puneti a dua foaie si iar un strat de crema pastrand ceva crema si ptr ultimul strat si ultima foaie,iar deasupra restul de crema care o intindem bine si presaram multa nuca de cocos sau se poate presara nuca macinata sau ciocolata rasa.Impachetam bine prajitura in folie de plastic punem deasupra ei un tocator,apoi o alta greutate(de exemplu 1 kg de faina sau malai etc) si lasam prajitura la frigider peste noapte pana ce foile se inmoaie.

Taiem apoi prajitura dupa plac si o servim rece cu o cafea calda,ceai sau lapte.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Alba ca Zapada-0
Prajitura Alba ca Zapada-1
Prajitura Alba ca Zapada-2
Prajitura Alba ca Zapada-3
Prajitura Alba ca Zapada-4
Prajitura Alba ca Zapada-5
Prajitura Alba ca Zapada-6
Prajitura Alba ca Zapada-7
Prajitura Alba ca Zapada-8
Prajitura Alba ca Zapada-9
Prajitura Alba ca Zapada-10
Prajitura Alba ca Zapada-11
Prajitura Alba ca Zapada-12
Prajitura Alba ca Zapada-13
Prajitura Alba ca Zapada-14

COMENTARII (23)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

03.01.2015, 12:28

multumesc mult dragilor ptr aprecieri, va pup cu drag,La multi ani tuturor !

Xandrinne

Xandrinne 1

05.01.2015, 06:15

geoline

geoline 1

13.02.2015, 15:05

si eu am incercat varianta jamilei si a iesit tare buna insa nu este reteta originala Alba ca zapada

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!