Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

de laura_n in Prajituri, 2 Sep 2013 | 1927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 80 gr zahar pudra
  • 200 gr faina
  • 1 lamaie
  • 3-4 lg spartura de ciocolata alba
  • 200 gr ricotta
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba:

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam 3/4 din spartura de ciocolata si o amestecam si pe ea in compozitie.


Branza ricotta o scoatem intr-un castronel, adaugam 2 lg zahar pudra si restul de zeama de lamaie. Adaugam si cacaoa si amestecam bine.


Pregatim o forma de copt briose, turnam compozitia de aluat in mod egal in fiecare forma si adaugam cate una-doua lingurite din compozitia de branza. Mie imi place sa umplu pana sus formele de copt, astfel voi avea niste briose inalte si pufoase.


Cu ajutorul unui betisor, amestecam usor cat sa se intrepatrundra cele doua compozitii, mai presaram cativa fulgi de ciocolata. Dam la cuptor si lasam sa se coaca cam 30 min, la foc mediu (poate si mai bine, cat sa se rumeneasca frumos) Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim la o cafea sau un ceai aromat!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 15 - 16 lei

2

se pot umple cu crema de mascarpone si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lia_ 1

06.09.2013, 09:29

Reteta asta n-o vazusem! faci combinatii deosebite, apreciez mult asta

La multi ani cu sanatate micutului, am inteles ca ii sarbatoriti ziua de nastere!

nilgun 1

08.09.2013, 17:55

minunate

monik80 1

21.03.2015, 07:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata