anca_rm

6

Bucataras
Chef

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI317
Retete / Aperitive / Garnituri

Briose aperitiv cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2013

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...

Conopida la cuptor cu mozzarela si mac

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie. Pregatim o tava in care punem bucatele de unt Intr-un bol punem...

Briose cu branza sarata si ghimbir

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2013

 Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit  sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare . La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...

Rulada de pui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2013

Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn . Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta . O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...

Blinii cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2013

Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .  Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...

Branza marinata

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2013

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici. 2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...

Salata de surimi cu porumb dulce

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

 Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa -ouale le punem la fiert  (le firbem 5 minute ) -usturoiul il curatam si zdrobim...

Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are...

Bruschete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Pregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt . Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura...

Tofu in crusta crocanta

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem bucati , mai groase (cam cat e grosimea unui deget). Dam bucatile rezultate prin faina , oul batut si fulgi de porumb sfarmati . Punem la incins intr-o tigaie ulei si punem bucatile de tofu. Le lasam sa se rumeneasca bine (cam 2 minute pe-o parte ,...

Liptauer in frunze de andive cu somon afumat (pasta de branza de vaci)

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2013

Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai putem adauga dupa dorinta frunze de patrunjel , marar , usturoi Le amestecam bine pe toate si o dam...

Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac . Deasupra se pune o feliuta de rosie . Punem tava la cuptor pana se fac legumele , cand sunt aprope...

Bulete de branza in stil spaniol

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se  gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ),...

Vinete pane cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Vinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) . Intr-un castron batem ouale cu putina sare . Pregatim o tigaie in care sa prajim vinetele , punem ulei . Vinetele le dam...

Chiftele din carne de vita cu multe legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca . Pregatim o tava in care punem hartie de copt , si pornim cuptorul Formam chiftelele ( de...

Piept de pui imbracat in bere

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem fasii subtiri ( cam de un deget grosime ) . Intr-un castron punem pieptul de pui, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie si il lasam la macerat cat timp va permiteti . Facem crusta de bere astfel: oul il batem cu putina sare , adaugam...

Afisate 61 - 76 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]