anca_rm

6

Bucataras
Chef

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2021

Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am obtinut un aluat omogen .  Aluatul l-am impartit in 8 parti egale . Din fiecare bucata de...

Placinte cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2020

Pentru inceput incalzim putin 30 ml lapte in care punem zaharul si drojdia si se dizolva. Intr-un castron mai mare cernem faina si adaugam sarea. In mijlocul ei formam o adancitura in care turnam amestecul de mai sus , restul de lapte sau iaurt , untul moale sau uleiul. Incepem sa framantam...

Gustari calde cu pere si branza de capra

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2019

Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor. Asezam intr-o tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine...

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2019

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa, adaugam in ploaie, faina de malai si amestecam...

Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2018

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine....

Aperitiv cosulete cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2017

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita. Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca....

Aperitiv omleta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici. Ceapa am taiat-o...

Crema de ricotta cu arahide

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2017

Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare. Adaugam ceapa razuita, arahidele tocate grosier si mararul verde tocat. Omogenizam bine si...

Rulada de carne cu nuca si merisoare

In Aperitive / Garnituri la 11 Ian 2017

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel. Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim...

Cosulete cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2016

Aluatul:  Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil. Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic ....

Placinta cu spanac in aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2016

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat . Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze . Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am...

Chiftelute de dovlecei cu orez

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2016

Orezul il fierbem in 3 cani apa si sare, se masoara cu aceiasi cana . Il lasam sa se raceasca . Dovlecei ii razuim pe razatoarea mare si presaram putina sare pe ei . Dupa 10 minute ii stoarcem de apa lasata foarte bine .  Razuim si restul legumelor si le amestecam cu dovlecei....

Placinta cu cas si legume

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2016

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) ,le lasam sa stea putin sa lase apa. Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte. Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat...

Oua umplute cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2016

Nu se poate mai simplu de atat Ouale le spalam bine si le punem in apa rece cu sare si otet la fiert . Le lasam pe foc mic iar cand apa da in clocot acoperim oala cu un capac,stingem focul  si lasam 13-15 minute . In acest mod vom avea oua fierte pefect fara a se inverzi galbenusul ....

Gustari din cartofi dulci

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Cartoful dulce (eu am folosit numai unul, pentru ca era maricel) l-am spalat bine de tot in apa rece cu o perie de legume. L-am taiat rondele de 1 cm grosime si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Am stropit bucatile de cartof cu ulei de masline apoi am presarat sare (sare...

Aperitiv ardei umpluti cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2016

Ardeii ii spalam bine cu apa rece si ii uscam. II coacem pe gratar sau in cuptor pana cand se desprinde coaja de pe ei si se inmoaie. II punem la racit intr-o strecuratoare si presaram sare peste ei. Ii acoperim cu un prosop umed. In acest fel ii vom putea curata mai usor. Pana se racesc...

Biscuiti aperitiv cu cimbru

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2016

In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat. Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru...

Rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2016

Intr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil. Intre timp taiem ardeiul, maslinele si rosiile marunt . Pe masa de lucru scoatem cascavalul cu...

Rulada de porc cu nuci si fructe confiate

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2016

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin . Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava . Peste...

Pogaci cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2015

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un...

Melcisori cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2015

Preparam prima data aluatul . Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia . Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca ....

Pogacele cu branza si seminte

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2015

Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam un aluat elastic si ferm . Pe masa de lucru intindem aluatul , nu foarte gros , cam de 1 cm...

Bruschete cu vinete si avocado

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2015

Vanata o spalam si o taiem cubulete cam de 0.5x0.5 cm si presaram pee a putina sare ca sa lase apa (daca doriti o puteti curata de coaja , asa cum am facut eu sau puteti lasa si coaja ) . Ceapa verde o spalam si o taiem rondele . Avocado il curatam si il taiem si pe el cubulete , dupa care...

Blinii cu avocado si somon

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2015

Incepem prin a pregati aluatul . Intr-un vas amestecam faina de hrisca  cu cea de soia si praful de copt. Separat batem ouale impreuna cu zaharul si incepem sa adaugam treptat faina. Punem jumate din cantitatea de faina , jumate din lapte si omogenizam . Adaugam restul de faina , lapte...

Cornuri pufoase cu unt si branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2015

Intr-un castron incalzim laptele putin, sa fie doar caldut si dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si o lingura faina . Acoperim  cu un prosop si lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Faina o cernem si o punem intr-un castron destul de mare . Punem sare ,...

Pasta de naut cu avocado si lipii

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2015

Mod de preparare pasta de naut : Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie. Porniti blenderul...

Langos

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2015

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina  . Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la...

Stelute aperitiv cu crema de branza si avocado

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Aluatul de foietaj trebuie sa il dezghetam dar nu foarte mult, doar atat cat sa-l putem desface. Daca se dezgheata prea mult atunci vom lucra mai greu cu el si se poate sa ni se lipeasca de degete. Pregatim o tava mare de aragaz pe care o tapetam cu hartie de copt . Intindem aluatul si cu o...

Pasta de avocado cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2014

Avocado bine copt il desfacem si il curatam intr-un bol , il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si cu ajutorul unei furculite il zdrobim bine . Adaugam branza  zdrobita ;cantitatea de branza difera in functie de cat e de sarata si de gusturile d-voastra . Ceapa o razuim pe...

Pachetele cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2014

Untul se topeste . Branza feta o zdrobim cu degetele , adaugam cascavalul razuit, ceapa taiata cat mai marunt , pudra de usturoi , piperul si ouale si omogenizam . Foile de placinte se taie sulul in 3 , se ia cate o bucata si se unge cu untul topit si racit . Pentru ingredientele de mai sus...

Afisate 1 - 30 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]