Red velvet cheesecake

de laura_n in Prajituri, 9 Oct 2013 | 4582 vizualizari

 

Mai pe romaneste, tarta cu branza multicolora.
Am vazut pe site-ul Wilton, (www.wilton.com) site-ul meu favorit si nu am rezistat tentatiei. :))
Va invit la o felie delicioasa de tarta !

 

INGREDIENTE

  • pt baza neagra de biscuiti:
  • 150 gr unt nesarat
  • 300 gr biscuiti cu cacao
  • 2 pachete biscuti Oreo
  • pt. umplutura
  • 500 gr crema de branza
  • 200 ml smantana lichida
  • 6 lg zahar pudra
  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • 90 gr ciocolata alba (o tableta)
  • 1 varf cutit colorant pudra
  • 1 lgta extract vanilie
  • pt ornat
  • ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cheesecake:

Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.

Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.

Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.

Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.

Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.

Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.

Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.

Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 40 lei.

2

cred ca merge de minune si cu sos de zmeura sau dulceata

3

puteti folosi suc de sfecla pt colorat. nu cred insa ca va avea aceasta nuanta intensa de rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red velvet cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

laura_n 1

16.12.2013, 23:36

Petruta 26 am folosit eu. Scriu de pe tel si xcriu fara semne

ionela84 1

27.12.2013, 20:35

Multumesc

Panacris 1

13.02.2014, 14:50

Încă o dată spun demențial

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!