Melcisori cu spanac si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2015 | 1012 vizualizari

 

Un adevarat rasfat sunt acesti melcisori .
 
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • -500 gr faina
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri seminte macinate (in , mei, susan )
  • -200 ml lapte
  • -25 grame drojdie
  • -100 gr unt
  • Pt umplutura :
  • -500 gr spanac
  • -50 gr unt
  • -1 lingura ulei
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -500 gr branza
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -1 lingurita nucsoara
  • Extra : 1 ou si seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu spanac si branza:

Preparam prima data aluatul .


Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . Intr-un castron punem faina cernuta , untul, semintele, sarea, si laptele amestecat cu drojdia .


Framantam un aluat care se desprinde de pe maini (10 minute ) si lasam acoperit la loc caldut sa dospeasca .


Pana aluatul dospeste pregatim umplutura astfel :


Intr-o tigaie sau wok punem untul la incalzit impreuna cu uleiul. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati felii (ii vom scoate ) si ii lasam sa se caleasca putin . Cu o spatula ii scoatem , ii folosim doar sa aromam uleiul.


Adaugam spanacul spalat si zvantat si il calim pana se inmoaie . Nu trebuie sa se faca terci, trebuie doar sa scada si sa fie moale . Lasam la racit.


Branza o amestecam cu ouale , nucsoara , sarea si piper .


Cand aluatul este dospit , adica si-a dublat volumul il scoatem pe masa si il imapartim in 8 parti .


Intindem pe rand cate o bucata si punem pe ea spanac , branza si apoi iar spanac. Pentru a fi umpluti la fel melcisori puteti imparti umplutura in mod egal inainte de a incepe sa intindeti aluatul.


Rulam aluatul avand grija sa strangem capetele si rulam ca sa obtinem un melc.


Il asezam in tava tapetata cu hartie si continuam pana terminam restul aluatului de umplut .


Batem un ou usor cu furculita si ungem melcisori . deasupra presarati ce va place : chimen , susan , mac , mei , seminte de floarea soarelui etc.


Punem tava in cuptorul incins si coacem cam 30 minute .



P.S Cantitatea de sare trebuie ajustata in functie de preferintele voastre .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

17.12.2015, 07:16

Interesant

Rocsi 1

17.12.2015, 10:50

Ce frumosi!

miki_a 1

17.12.2015, 11:22

Buuuuuni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci si sos bechamel