Aperitiv cosulete cu spanac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2017 | 1300 vizualizari

 

Un aperitiv rapid, gustos si usor de preparat . Foile de placinta vor deveni crocante, iar umplutura de spanac moale si aromata.
 Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet , picnic sau ca si un aperitiv.
"Retete pentru un picnic reusit "
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac
  • 1/2 legatura marar verde
  • 150 gr branza telemea
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr branza sau cascaval
  • 3 foi de placinta Linco
  • 50 ml unt

Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cosulete cu spanac:

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita.


Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca.


Pregatim o tava de briose pe care o ungem bine.


Topim untul si incepem sa formam cosulete.


Foile de placinta le taiem pe toate, o data in 3, pe lungime, apoi fiecare fasie inca in 3.


Luam fiecare foaie si o ungem cu unt topit. Asezam in fiecare forma de briosa, 3 fasii de foi placinta.


Spanacul il tocam cu un cutit, nu foarte marunt. Usturoiul il pisam, mararul il tocam marunt, iar branza o razuim. Amestecam totul foarte bine.


Gustati de sare si mai puneti, daca mai trebuie, asezonati dupa gustul d-voastra.


Cu o lingura, impartim spanacul in cosuletele de placinta. Deasupra asezam cateva bucati de branza sau cascaval.


Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand se rumenesc usor.


Serviti cu sos de iaurt.



Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

26.05.2017, 19:55

Imi plac! Opresc si eu 2 pentru maine dimineata

Rocsi 1

26.05.2017, 20:28

oanapl 1

27.05.2017, 23:23

Super idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

RETETA RECOMANDATA
Paine imbracata a la Grasu64