Aperitiv cosulete cu spanac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2017 | 733 vizualizari

 

Un aperitiv rapid, gustos si usor de preparat . Foile de placinta vor deveni crocante, iar umplutura de spanac moale si aromata.
 Sunt perfecte pentru a fi luate la pachet , picnic sau ca si un aperitiv.
"Retete pentru un picnic reusit "
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac
  • 1/2 legatura marar verde
  • 150 gr branza telemea
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 100 gr branza sau cascaval
  • 3 foi de placinta Linco
  • 50 ml unt

Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cosulete cu spanac:

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita.

Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca.

 Pregatim o tava de briose pe care o ungem bine.

Topim untul si incepem sa formam cosulete.

Foile de placinta le taiem pe toate, o data in 3, pe lungime, apoi fiecare fasie inca in 3.

Luam fiecare foaie si o ungem cu unt topit. Asezam in fiecare forma de briosa, 3 fasii de foi placinta.

 Spanacul il tocam cu un cutit, nu foarte marunt. Usturoiul il pisam, mararul il tocam marunt, iar branza o razuim. Amestecam totul foarte bine.

 Gustati de sare si mai puneti, daca mai trebuie, asezonati dupa gustul d-voastra.

 Cu  o lingura, impartim spanacul in cosuletele de placinta. Deasupra asezam cateva bucati de branza sau cascaval.

 Dam totul in cuptorul incins, la 180 grade C, pana cand se rumenesc usor.

 Serviti cu sos de iaurt.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cosulete cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

26.05.2017, 19:55

Imi plac! Opresc si eu 2 pentru maine dimineata

Rocsi 1

26.05.2017, 20:28

oanapl 1

27.05.2017, 23:23

Super idee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti (reteta adaptata)