anca_rm

6

Bucataras
Chef

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete / Aperitive / Garnituri

Tarta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2014

Aluatul de foietaj il decongelam , eu am folosit o tava de tarta cu diametru de 20 cm si am folosit o jumate de foaie de aluat . Prazul il curatam si il taiem rondele . Intr-o tigaie incalzita bine punem untul si prazul si il calim putin , pana cand se inmoaie . Branza de vaca o amestecam...

Tarte aperitiv cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2014

Aluatul : Intr-un castron maruntim bine branza de vaca si branza telemea , adaugam untul la temperatura camerei ,faina si ierburile ( eu am folosit amestec de ierburi frantuzesti) si omogenizam bine . Daca telemeau nu este foarte sarata atunci mai adaugati putina sare . Formam din aluat o...

Pasta de tofu cu ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2014

Curatam ceapa si o dam pe razatoarea mica . Ardeii capia pe care i-am copt , ii curatam si ii taiem cubulete . Intr-un castron punem branza tofu impreuna cu 1 cutie iaurt grecesc si cu o furculita o zdrobim bine , se poate folosi blenderul vertical. Adaugam ardeiul copt , ceapa razuita si...

Orez cu hribi

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2014

Spalam ciupercile proaspete , le curatam bine de pamant si le taiem felii subtirele . Intr-o tigaie la foc mic punem 2 linguri ulei si cand este cald adaugam ciupercile taiate. Ele se vor cali si isi vor lasa sucul . Asezonati cu sare si piper si adaugati usturoiul tocat. Mai lasam putin si luam...

Sufleu de cascaval cu hribi

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2014

Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul . Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade . Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici . Curatam usturoiul si il pisam cu putina...

Rulouri cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 7 Iul 2014

Decongelam aluatul de foietaj . Cand se poate lucra cu el il taiem in patratele (trebuie sa obtinem 25 bucati ). Carnatul trebuie taiat ca sa aiba lungimea aluatului, lungimea patratelului (cam 1.5 cm lungime) Pe fiecare patrat punem cate o bucata de carnati  si rulam . Pregatim...

Rulou de dovlecel si bacon

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2014

Incepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) . Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii lasam sa stea putin asa. Intr-o tava pe ochiul aragazului punem uleiul la incins , si cand este...

Cosulete de cascaval cu salata de surimi

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2014

Cosuletele : Razuim cascavalul si pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cate o lingura de cascaval razuit. O intindem bine si dam la cuptor incins pana cand se topeste si prinde pe margini o culoare aurie. Scoatem din cuptor si cat sunt calde rotitele le asezam in forme de briose sau...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2014

Ciupercutele le curatam si luam piciorusul de la ele . Asezam ciupercile pe o tava . Piciorusele le taiem in cubulete mici . Curatam ceapa si usturoiul si le teiem solzisori (cubulete sau razuite) . Intr-o tigaie la foc mic punem ulei sau unt , iar cand este incins calim ceapa , dupa 1...

Rulada tricolora

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile, Pregatim o tava de copt pe care o tapetam cu hartie si pregatim si cuptorul , il pornim la 180 grade C Aluaturile: Separam albusurile de galbenus , avem nevoie de 3 boluri mari si de 3 castronase. In bolurile mari punem albusurile pe care...

Rulada de pui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Carnea trebuie sa fie o bucata mare si frumoasa . O intindem pe un fund de lemn si o taiem astfel incat sa o putem bate .  O batem bine ca si pentru snitele , o condimentam cu sare si piper si o punem la frigider pentru 20 minute. In acest timp curatam legumele si le feliem , taiem...

Trigoane cu cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2014

Pentru aluat: Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu...

Samosa cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2014

Pentru aluat, Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu...

Pere aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2014

Perele le spalam , le taiem in jumatate si scobim mijlocul . Partea de jos a perii o taiem in asa fel incat para sa stea dreapta in tava si nu inclinata . Branza de vaci o facem pasta si o condimentam cu sare , piper, boia . Adaugam si ceapa taiata rondele subtiri si omogenizam bine ....

Chiftele de pui cu soia

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2014

Soia o punem la inmuiat in apa pentru 15-20 minute. Curatam legumele si le dam pe razatoarea mica sau prin masina de tocat . Dupa ce soia s-a inmuiat o stoarcem bine de apa. Intr-un castron punem carnea de pui, usturoiul, ceapa, morcovul , ouale , sare si piper dupa gust si soia stoarsa....

Placinta sarata cu branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2014

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia, adaugam si 2 linguri de faina si lasam pentru vreo 15 mninute sa creasca la loc calduros. Restul de fain ail punem intr-un castron si in mijlocul lui turnam amestecul de mai sus, adaugam si putina sare si uleiul dupa care ne apucam de framantat...

Gustare calda cu andive

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2014

Carnatul proaspat sau afumat il taiem rondele si il punem la prajit , fara ulei . El va lasa suc si grasime . Cand este prajit il scoatem pe o farfurie si il sucul lasat de carnat punem perele si andivele taiate in sferturi . Le lasam sa se patrunda . Scoatem pe farfurie si servim...

Pasta de branza cu somon

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2014

Curatam ceapa si o dam pe razatoarea mica . Branza o punem intr-un bol si cu ajutorul unui blender o facem pasta fina . Acum putem adauga ceapa razuita, smantana , sare dupa gust si boia . Boiaua ii va da culoare . Somunul afumat il feliem in cubulete mici sau fasiii mici si subtiri ....

Rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2014

Intr-un vas punem apa la fiert . Cand clocoteste oprim focul si punem in apa bucata de cascaval . Acoperim vasul cu un capac si lasam pana cand pregatim umplutura.  Ouale fierte tari le taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gogosari si cu pastrami de pui.  Punem totul intr-un...

Rulada cu fructe confiate

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2014

  Pieptul de pui il feliem astfel incat sa obtinem bucati cat mai mari  Cu batatorul de snitele batem bucatile de pui si le condimentam cu sare , piper si stropim cu putin ulei ( eu am folosit ulei de arahide)  Pe fiecare bucata de pui asezam  fructe confiate , dupa...

Cartofi copti de doua ori

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2014

Cartofii  ii spalam  foarte bine , si intregi ii punem intr-o tava de copt.  Ii dam la cuptor si ii lasam pana cand intra furculita bine in ei .(eu am fentat putin , imi era cuptorul ocupat , i-am fiert )  Ii lasam sa se raceasca .  Varza o taiem subtire si cat...

Terina cu somon

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2014

 Morcovii ii fierbem in apa cu sare , sau daca aveti fierti din supa sunt foarte buni si aceia,si ii lasam la racit  Curatam restul legumelor si le taiem cubulete mici  Avocado il desfacem si il stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze  Somonul il taiem si pe el...

Tartine cu creveti

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Crevetii ii decongelam Intr-o craticioara mica punem untul si usturoiul putin la calit Adaugam crevetii si ii lasam putin (2 minute )  Adaugam sucul de portocala si coaja rasa precum si sarea si piperul Mai lasam putin la fiert si ii oprim. Totul dureaza maxim 10  minute...

Rulada de carne

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2014

Carnea o taiem in felii lungi si cat mai mari  O batem cu ciocanul de snitele astfel incat sa fie cat mai mari si nu foarte subtiri.  Asezonam cu sare si piper si stropim cu zeama de lamaie .  Asezam bucatile de carne intr-un vas si lasam pentu cateva ore  Pentru...

Pasta de branza cu ridiche neagra si rodie

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2013

Ridichea o curatam de coaja si o razuim pe razatoarea mica . Cu ajutorul unui blender o facem pasta .  Branza dulce impreuna cu branza sarata le facem pasta cu furculita sau cu blenderul .  Amestecam pasta de ridiche cu branza ,  punem semintele de rodie si patrunjel verde...

Rulada de mamaliga

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2013

 Punem apa cu sarea pe aragaz , si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere  Adaugam faina de malai si amestecam cu un tel para sa nu se faca gogoloase  Dam focul mai incet si amestecam pana cand fierbe malaiul .  O facem mai groasa mamaliga.  Intr-un...

Pachete cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul. Le tocam grosier si le asezam intr-un castrom Presaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini . Daca lasa zeama o sa scurgem zeama. Branza afumata...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2013

Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece , ca sa iasa eventuali chiriasiJ. O punem la fiert in apa cu sare si o lasam sa fiarba pana cand intra furculita usor in ea . O scurgem si o lasam sa se raceasca. Intre timp intr-un castron batem ouale cu putina sare , si faina ....

Cartofi aurii cu ghimbir si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2013

Curatam cartofii si ii taiem in cubulete .Ii asezam intr-un vas termoizolant. Usturoiul il zdrobim  iar ghimbirul il dam pe razatoarea mica , le punem intr-un bol . Peste ele punem uleiul , sare si amestecam bine . Turnam peste cartofi si amestecam cartofii cu sosul obtinut....

Saleuri cu branza si masline

In Aperitive / Garnituri la 1 Noi 2013

Aluatul de foietaj il decongelam  si il taiem fasii mai groase (pe latime de grosimea egala cu 1 cm) si in jumate pe lungime  . Oul il batem cu furculita si ungem cu el aluatul. Peste aluatul uns cu ou presaram branza razuita, mazlinele rondele si chimenul. Pregatim o tava de...

Afisate 31 - 60 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]