Trigoane cu cartofi si cascaval

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2014 | 2641 vizualizari

 

O gustare de primavara . Acest preparat merge de minute ca si aperitiv dar si ca o gustare la scoala, serviciu sau de ce nu la o ieisre la iarba verde :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -400g faina
  • -o jumatate lingurita sare
  • -4 linguri ulei
  • -6 linguri apa
  • Pentru umplutura:
  • -0.5 kg cartofi medii
  • -0.5 kg spanac
  • -2 linguri ulei
  • -2 fire ceapa verde taiata marunt
  • -100 gr branza feta
  • -marar verde , o jumate de legatura
  • Extra:
  • -ulei pentru prajit
  • -Pt servit:
  • 6 linguri smantana + 2-3 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu cartofi si cascaval:

Pentru aluat:


Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura


Pentru umplutura


Cartofii trebuie sa ii fierbem taiati cubulete in apa cu sare.Spanacul il spalam bine si il oparaim . Cand se raceste putin il tocam marunt .


Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.


Ceapa verde o taiem destul de marunt


Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei .


Vom cali foarte putin ceapa , spanacul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul).


Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi deja amestecati cu spanacul si cu celellate verdeturi .


Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.


Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.


Framantam din nou aluatul putin si formam din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu una , doua linguri de cartofi, depinde cat de pline doriti sa fie (eu am pus cate doua linguri de compozitie) . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.


Procedam la fel cu toate bilele .


Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate bucati incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde cu un sos de smantana cu usturoi .

 

TIPS-URI

1

in loc de spanac se pot pune urzici sau leurda

2

ca si umplutura mai puteti folosi ciuperci sau amestec de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

anca_rm 1

07.04.2014, 09:02

Marci multumesc , nu am incercat copate , dar o sa incerc . Eu zic ca nu are ce sa aiba daca le coci ...normal sunt mai sanatoase

anca_rm 1

07.04.2014, 09:03

Babi, Lia , Laura , Alexandra va multumesc

Sandie 1

06.09.2015, 15:36

Trigoane cu cartofi si CASCAVAL.... Unde este cascavalul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placintele sarate cu cartofi si usturoi verde