Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post

de mirela0911 in Mancaruri de post, 6 Mar 2022 | 9961 vizualizari

 

Am avut pofta de niste placinte cu cartofi preparate la acest aparat, asa ca m-am pus pe treaba. Fara sa imi dau seama, la final am constatat ca sunt de post. Au iesit super bune iar daca nu le vreti de post, puteti incerca diferite umpluturi cu sunca, cascaval, branza, ce va place voua. Ulterior am pregatit si ultima varianta, nu biruiam cu coptul lor la cat de repede se evaporau din farfurie.
Aceasta varianta de post mi-a placut tare mult. Si pentru ca se apropie postul Pastelui este o reteta numai buna pentru acele zile. Cantitatile vor fi cu aproximatie pentru ca le-am facut dupa ochi.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 5 g drojdie uscata
  • putin zahar
  • cca 250 ml apa calduta
  • 2-3 lg ulei de masline

Pt. umplutura:

  • cartofi fierti in coaja
  • 1-2 buc ceapa alba
  • ulei pt calit
  • 1-2 lgt boia dulce
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post:

Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin din restul de apa calduta. Daca considerati ca mai este nevoie, mai adaugati putina apa. La final se toarna uleiul si se lasa sa framante bine aluatul pana devine omogen si nu se lipeste de peretii vasului. Cand este gata, se acopera aluatul si se lasa la dospit cca o ora.

Umplutura: Se fierb cartofii in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca pentru a putea fi curatati. Se dau pe razatoarea cu gauri mari.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit intr-o cratita, cu uleiul. Cand incepe sa devina translucida, se pune boiaua, se amesteca repede sa nu se arda apoi se toarna cartofii. Se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper, se mai lasa putin apoi se iau de pe foc. Se lasa sa se racoreasca.

Se rupe din aluat o bucata care se intinde pe masa de lucru infainata. Se pune deasupra cartofii cu ceapa, lasand marginile libere. Se impacheteaza aluatul astfel incat sa nu iasa cartofii afara. Se aplatizeaza usor si se pune in aparatul bine incins. Se inchide aparatul si se lasa pana se rumeneste frumos placinta. 

La fel se procedeaza si cu restul de aluat. 

Se pot servi atat calde cat si reci, optional cu un iaurt, sana, kefir, etc. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceste placinte se pot prepara si cu altfel de umpluturi, chiar si cu mere rase puse la borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.03.2022, 19:18

Cu siguranta au iesit foarte gustoase! Chiar sunt numai bune de pregatit acum in post!

Constelatialeu 1

08.03.2022, 20:36

Bune si de post

Gherca Daniela 1

11.03.2022, 20:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata