Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate

de Adinuta in Mancaruri de post, 12 Mar 2011 | 7982 vizualizari

 

Cine a spus ca postul trebuie sa fie plictisitor? Azi aveam un mare chef sa ma joc in bucatarie, poate si pentru ca am atatea altele de facut, incat ma refugiez in gatit, ca sa evit alte lucruri mai urgente :)) Mi-a iesit ceva de care sunt foarte incantata, pentru ca initial m-am uitat in frigider si eram cam dezamagita, dar apoi cate putin mi-au venit cateva idei si am ajuns la un rezultat gustos, hranitor, dar si estetic. Imi plac mult mancarurile colorate si cu putin decor in ele pentru ca iti dau o stare buna din momentul in care le vezi si se completeaza apoi cu miros si gust. In graba mea insa m-am si fript bine de tot la un deget, bine ca e de la mana stanga, ca inca ma doare binisor.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 3 morcovi mici
  • doua rosii cherry
  • orez
  • spanac
  • ciuperci mun
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • zahar brun
  • sos soia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate:

Pasul 1: Am pus orezul la fiert in apa clocotita cu sare. In alte doua oale mai mici am pus tot apa, in una pentru oparit spanacul si alta pentru a inmuia ciupercile mun. Cand apa a dat in clocot am pus spanacul pentru un minut, apoi l-am scos in apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea frumoasa. In cealalta oala am pus sos de soia, am oprit focul si am pus ciupercile la inmuiat. Intre timp am taiat morcovii si dovlecelul bastonase.

Pasul 2: Cand orezul a fiert, l-am scos din pungi si l-am amestecat fierbinte cu ulei masline, patrunjel tocat si putina sare. Am pus intr-o tigaie putin ulei de masline si am sotat mai intai morcovul, apoi am adaugat si dovlecelul, am mai tinut putin pe foc si le-am scos pe un servetel de hartie. Am adaugat in orez ciupercile scurse si taiate si spanacul. Am amestecat, am mai pus sare si piper.

Pasul 3: Am sters tigaia in care am sotat legumele de grasime, am pus putin zahar brun si cand s-a caramelizat am inmuiat rosiile in el si le-am pus apoi pe un fund de lemn pe care il stropisem cu apa (sa nu se prinda). Ei bine aici am intrat cu unghia de la degetul mare direct in zaharul fierbinte si am zis vreo cateva lucruri dulci si n-am mai facut poze ca sarisem de 5 metri in sus. Deci se cere un pic de atentie la caramelizare. Eu parca am vazut pe euforia tv cum carameliza unul dintre bucatari rosioare si parea extrem de simplu ... insa na, amatoarea de mine s-a cam fript :p

Apoi le-am pus pe farfurie cum se vede in fotografii. Sub rosie am pus cateva felii proaspete de dovlecel stropite cu ulei de masline si putina lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci, legume si rosii caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Bya Ralu 1

17.01.2012, 09:48

nota 10 la cum arata

irena 1

22.02.2012, 18:01

O combinatie si prezentare foarte reusite !

LadyCrs 1

30.06.2012, 15:20

Superbă prezentarea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!