Sufleu de cascaval cu hribi

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2014 | 11524 vizualizari

 

Am fost la cules de ciuperci, am gasit o gramada buna de hribi. Am pus la uscat dar am si folosit cativa in stare proaspata . Una dintre retetele la care le-am folosit este acest sufleu . L-am facut saptamana trecuta pe cand mi-au venit musafirii si l-am servit alaturi de o salata de fasole uscata .

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr brnaza telemea
  • 3 hribi mai mari (cam 200 gr) + 1 catel usturoi + putin patrunjel verde tocat
  • unt (pt uns formele )
  • 1 lingura faina(pt tapetat formele )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de cascaval cu hribi:

Formele de sufleu le ungem cu unt si tapetam cu faina si le punem in frigider pana cand terminam de preparat aluatul .

Cuptorul trebuie incalzit la 200 grade .

Incep prin spalarea , curatarea si taierea hribilor proaspeti . Ii taiem cubulete mici .

Curatam usturoiul si il pisam cu putina sare

Intr-un wok incins punem hribi , presaram putina sare (nu trebuie ulei pentru ca sarea va scoate apa din ei si se vor gati suficient); si calim . Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde , mai amestecam putin si dam deoparte . Trebuie sa se raceasca .

Pana se racesc hribi pregatim ouale . Separam albusul de galbenus .

Branza telemea o dam pe razatoarea mare , la fel si cascavalul . Din cascaval lasati nerazuit o parte; cat sa putem pune deasupra fiecarui sufleu 3-4 bucatele mici.

Galbenusurile de ou le amestecam cu faina si cu branza telemea razuita, precum si cu cascavalul . Omogenizam si adaugam si hribi caliti si raciti . Punem deoparte pana cand batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .

Teoretic nu ar mai trebui adaugata sare , dar asta depinde de cat de sarata este branza telemea . Daca credeti ca trebuie mai sarat mai puneti putina sare .

Se pot adauga ierburi frantuzesti, patrunjel, busuioc etc .

Cand albusurile sunt batute bine (cam 5 minute), adaugam albusurile in compozitia cu galbenusrile si amestecam prin rasturnare, de jos in sus cu o paleta .

Scoatem formele din frigider , punem aluat in ele , sa ramana de un deget goale si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 10 minute , dupa care reducem focul la 180 grade si mai lasam cam 10 minute.

Scoatem tava punem repede cateva bucatele de cascaval pe fiecrae soufle si dam din nou la cuptor cam 2 minute .

Servim cald .

Se va lasa foarte mult pe masura ce se raceste .

 

 

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici atunci poate sa iasa chiar si 6 portii.

2

Se pot folosi alt soi de ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu hribi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

30.07.2014, 16:16

super

cristeena20 1

30.07.2014, 19:04

excelent sufleul tau!!!

anca_rm 1

31.07.2014, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cascaval